După Hayssam, așteptăm vești și despre Codruţ Marta

După șapte ani de la dispariția misterioasă a teroristului numărul 1 din România, Omar Hayssam a fost prins și adus în România pentru ispășirea celor 20 de ani de închisoare. Totuși, un alt personaj dispărut în condiții misterioase este și  Codruț Marta,  fostul  șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, care a condus ani buni ANAF-ul, în fosta guvernare pedelistă, acesta fiind urmărit pentru suspiciuni de evaziune fiscală cu produse petroliere. 

La 21 mai, 2012, Codruț Marta,  fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, a dispărut fără ca cineva   să poată da vreun răspuns asupra acestui caz. Procurorii DNA au preluat , în ultimă instanță, dosarul privind dispariţia lui Corduţ Marta, din cauza suspiciunilor  de evaziune fiscală şi spălare de bani, pe care le au procurorii. Marta a fost dat în urmărire generală la data de 30 mai 2012.

Anchetatorii au suspiciuni că dispariţia lui Codruţ Marta ar fi o sechestrare, urmată de asasinat. Până acum, în perioada în care dosarul a fost la Parchetul General, procurorii nu au reuşit să probeze suspiciunile.

Potrivit declaraţiei de avere din 2010, Codruţ Marta deţinea un apartament, ceasuri, tablouri şi arme de vânătoare în valoare de 60.000 euro. Marta a mai declarat că avea în 2010 în conturi 480.000 lei şi 546.000 euro. Marta a mai precizat că a împrumutat mai multe firme cu peste 650.000 lei şi că a câştigat peste 86.000 lei de la ANAF.

 Numele lui Marta, susţine Mediafax, a fost vehiculat  într-un dosar de fraudă cu motorină, cu un prejudiciu de 20 de milioane de euro rezultaţi din neplata de TVA şi accize. Cazul este acum in instanţă, iar ANAF s-a constituit parte civilă. Presa a relatat că omul de afaceri Attila Peter Racz ar fi fost protejat de Codruţ Marta. Omul de afaceri Attila Peter Racz este acuzat de procurorii DNA de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la evaziune fiscală şi spălare de bani.

 Codruţ Marta a participat în 2010 la vânătoarea de la Balc, organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac. Presa a relatat că Marta ar face parte din "grupul de la Monaco" din care fac parte printre alții: Bogdan Buzăianu, Nicu Niro, Cristian Burci, Cătălin Volşeniuc (fiul ultimului director al Bancorex), Elan Schwartzenberg, Puiu Popoviciu, Dan Fisher, Ion Ţiriac, Carmen Adamescu, soţia lui Dan Grigore Adamescu.

Până în prezent, printre persoanele audiate referitoare la dispariția lui Marta se numără soția acestuia,  Sorin Blejnar, Elan Schwartzenberg dar şi  Mihaela Răduleasu.

Semnalmente lui Codruţ Marta sunt: înălţime 1,80 - 1,84 m, constituţie solidă, ten deschis, ochi albaştri, nas proeminent, bărbia rotundă. Purta ochelari de vedere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel