Dubla crimă din Iași. Ahmed Sami El Bourkadi ar fi încercat să își cumpere o ARMĂ. Rezultatul evaluării psihiatrice

Dubla crimă de la Iași. Procurorii au ÎNCHIS dosarul. Marocanul, trimis la judecată / Foto: Poliția Română
Dubla crimă de la Iași. Procurorii au ÎNCHIS dosarul. Marocanul, trimis la judecată / Foto: Poliția Română

Apar noi detalii din dosarul dublei crime de la Iași.

Au apărut noi detalii din dosatul dublei crime din Iași, acolo unde doi studenți au fost omorâți în vila în care locuiau, acum câteva luni. Anchetatorii ar fi descoperit în urma unor percheziții informatice în telefonul studentului canadian de origine marocană că Ahmed Sami El Bourkadi ar fi vrut să-și cumpere o armă de foc.

În urma audierii sale, reprezentanţii comisiei medico-legale psihiatrice din cadrul Institutului de Medicină Legală din Iași au ajuns la concluzia că tânărul are un IQ mediu, de 98, că are discernământ, că ar fi dat unele răspunsuri lapidare, că ar da semne că ar avea o relație tensionată în familie, au declarat surse judiciare pentru bzi.ro.

Aceleași surse judiciare au dezvăluit că, în urma unei noi percheziții informatice, oamenii legii au descoperit în telefonul acestuia o convorbire din care ar fi reieșit că, la un moment dat, ar fi fost interesat să cumpere o armă de foc.

Arest prelungit pentru Ahmed Sami El Bourkadi 

Miercuri, 13 aprilie, studentul suspectat de dubla crimă a fost prezentat în fața judecătorilor și a luat cuvântul în fața judecătorilor din cadrul Tribunalului Iași. Arestul preventiv în cazul lui Ahmed Sami El Bourkadi a fost prelungit pentru o perioadă de 30 de zile.

”Clientul meu a ținut pentru prima oară să ia cuvântul în fața judecătorilor. Ahmed Sami El Bourkadi a afirmat că și-ar fi dorit să fie dus din start la vilă, pentru a arăta ce a făcut el acolo. De asemenea, ar fi vrut să fi fost testat psihologic încă de la aducerea sa în Iași, din Roma, adică în luna decembrie a anului trecut. Mai mult, el și-a suținut în continuare nevinovăția, arătând că a mers la vila respectivă, dar că nu a comis crimele pentru care este cercetat”, a declarat, joi, avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe Ahmed Sami El Bourkadi.

Amintim că trupurile celor doi studenți au fost găsite în noaptea spre 10 spre 11 decembrie în casa în care locuiau cu chirie. Trupurile lor aveau urme de violență. Vanesa era înjunghiată de 33 de ori, Youssef de 17 ori. Loviturile care au dus la moartea lor au fost aplicate în zona organelor vitale. Ahmed Sami El Bourkardi, coleg de facultate cu Youssef, nu a fost găsit de anchetatori pentru audiere, la acel moment. Era plecat din țară. Ar fi avut cumpărat bilet de de avion spre Italia, de o lună. A părăsit țara împreună cu prietena sa, pentru un city break. A fost prins la Roma și adus în România. În noaptea crimei, el a fost la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon, cu o plagă tăiată la mâna dreaptă. Din 13 decembrie, a fost emis pe numele său un mandat de arestare, el fiind extrădat și arestat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel