Dragnea, replică Iohannis: "E PANICAT. Momentul să dea socoteală"

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a vorbit despre subiectele politice ale momentului, susținând mai multe declarații de presă, în fața jurnaliștilor, la Parlamentul României Acesta a menţionat reacţia lui Klaus Iohannis, de marţi, moment în care preşedintele l-a numit "infractor".

"Pentru început, vreau să comentez puţin reacția preşedintelui Klaus Iohannis, de marţi. Eu am văzut un om în panică, foarte nervos şi iritat. Este firesc pentru că, de fapt, vedem un președinte care este panicat pentru că vede cum se dastramă sistemul odios care l-a protejat. Vede cum se strânge funia în jurul parului şi începe să se gândească că vine momentul când trebuie să dea socoteală pentru ilegalităţile săvârşite. Eu am prezentat, luni, doar câteva documente, care au apărut în spaţiul public. Au mai fost în presă, dar au fost băgate la sertar ca şi cum ar fi lucruri neimportante. Iohannis nu este un om obişnuit. Are cea mai înaltă funcţie în statul român. Nu a vrut să răspundă, nu poate să răspund la asta, dar a pus placa cu "infractorul", a spus Liviu Dragnea.

"Poate să devină periculos" 

"Dacă ne aducem aminte, mai era cineva care o folosea, domna Kovesi, când a apărut scandalul cu înregistrările de la unitatea de elită, când a început să se discute despre Onea şi Portocală, a spus că sunt nişte minciuni, că e un asalt al penalilor şi al infractorilor asupra justiţiei. S-a dovedit că acei indivizi erau mai penali decât cei pe care îi anchetau ei. La fel şi domnul Iohannis. Dacă foloseşte atât de mult cuvântul infractor, poate să devină periculos pentru un om dovedit de instanțe că a comis infracţiuni. Nu mie trebuie să imi răspundă, că nu eu l-am votat, ci românilor care l-au votat. Astea nu sunt întrebări care trebuie să rămână fără răspuns, că stă ascuns la Cotroceni. Să vorbim puţin să vedem cine e mincinosul. A avut nouă dosare penale clasate, unul chiar cu două zile înainte să îşi depună candidatura. Cine ştie câte or mai fi...

Iohannis a ştiut despre aceste dosare penale, mai ales despre unul dintre ele, despre care s-a făcut vorbire, s-a depus în documentaţia lui Augustin Lazăr, să fie pus în funcţie de domnul Iohannis. Ne-a minţit Iohannis că a fost sau nu cercetat penal, aşa cum ne-a minţit şi Augustin Lazăr, când s-a arătat indignat faţă de faptul că au existat protocoale, când el ştia că a semnat un protocol secret cu SRI", a mai spus Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel