EXCLUSIV  Dragnea, nou dosar la DNA. Chirieac: ABERANT! Nu s-ar fi întâmplat dacă n-ar fi primit verde de la partenerul strategic

În cadrul emisiunii ”Deferiți mass-media” de la DC News, analistul Bogdan Chirieac a comentat cu Cozmin Gușă mizele dosarului în care Liviu Dragnea este anchetat cu privire participarea la inaugurarea președintelui Donald Trump.

Bogdan Chirieac și Cozmin Gușă au vorbit, în emisiunea ”Deferiți mass-media” de la DC News, despre dosarul vizitei lui Liviu Dragnea în SUA, la inaugurarea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA, în 2017.

Dosarul acesta, așa cum e început vis-a-vis de Liviu Dragnea, totuși, pentru România și nu numai, e un dosar aberant, mai aberant chiar decât dosarul pentru care este condamnat, cu cele două femei care lucrau la Prefectură și erau plătite de manutanță“, a precizat Bogdan Chirieac.

Cozmin Gușă: ”Ei nu vizează asta, în rechizitoriu ei vizează contractele cu Ministerul Apărării pe care Dragnea i le-a promis lui Elliott Broidy. S-a întâmplat unul la Ministerul Economiei, ăla cu Circinus, acolo e băgat Klemm. Ambasadorul s-a dus personal...”

Bogdan Chirieac: ”Asta vreau să spun. Acest dosar nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă nu ar fi primit verde și de la partenerul strategic. Nu cred că vreodată autoritățile din România ar fi anchetate în dosar penal posibile afaceri ale unei firme americane în România, pentru că Broidy venise cu o firmă americană distinsă. Circinus nu era o firmă fără o reputație bună. Îmi imaginez că, fiind firmă americană, nici nu există firme fără reputație bună acolo. Liviu Dragnea a făcut ceea ce face orice lider care nu se află în centrul lumii, adică nu ești lider într-o țară precum Germania, Franța, Spania, Marea Britanie, Olanda, Suedia, Nrvegia, ci ești de undeva din Europa de Est, din Asia de Sud-Est, a participat la inaugurarea președintelui american, iar partidul său, PSD a achitat biletele pentru el și primul ministru în funcție în România, 250.000 de dolari plătiți de Partidul Social Democrat, deschis, cinstit, fără alte probleme, partidul avea dreptul să facă această plată...”, a precizat analistul Bogdan Chirieac.

Pe 17 mai 2021, DNA a anunțat trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea pentru trafic de influenţă.

În perioada ianuarie 2017 - mai 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, foloase necuvenite pentru sine și pentru partid, constând în:

- asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a președintelui SUA, din perioada 17 - 21 ianuarie 2017, desfășurate la Washington D.C (S.U.A), în baza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 dolari, acces obținut prin intermediul unui om politic și de afaceri american, vicepreședinte al Comitetului Prezidențial de Inaugurare,

- asigurarea, cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri, a unor servicii de lobby și consultanță politică în valoare de 30.000 USD, în favoarea partidului din care făcea parte. Banii respectivi ar fi fost plătiți, în luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul în insulele Virgine Britanice și conturi bancare în Cipru, (controlată de omul de afaceri român cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri) (citește mai multe AICI).

CITEȘTE ȘI    -    Sorin Grindeanu despre dosarul lui Dragnea cu vizita în SUA. "Nu sunt martor sub acoperire. Nu am nimic de ascuns"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel