Dragnea, mutat într-un alt penitenciar. Președintele FSANP: Nu există secție specială

Conform România TV, Liviu Dragnea, după perioada de carantină, ar putea fi mutat la cerere într-un alt penitanciar, departe de București. În prezent Liviu Dragnea se află încarcerat la Penitenciarul Rahova unde e încă în perioada de carantină.

Liviu Dragnea ar fi cerut să fie mutat la Penitenciarul Vânjuleț, conform România TV, iar câteva informații despre această posibilă mutare a oferit președinte FSANP, Sorin Dumitrașcu, într-o intervenție telefonică, duminică dimineața:

”Trebuie avute în vedere mai multe aspecte atunci când se decide mutarea unui deținut într-un anume penitenciar. În primul rând este regimul de executare, în al doilea rând este proximitatea față de domiciliu, pentru că va trebui vizitat și cu siguranță asta se va întâmpla, și este, desigur, luată în calcul și preferința deținutului dar și alte măsuri de siguranță dacă sunt de luat în calcul. Nu știu cât este de veridică informația că a cerut să fie mutat la Penitenciarul Severin, secția exterioară Vânjuleț, dar este foarte posibil. Oricum, se va întâmpla după ce se va decide regimul de detenție, când se va decide și penitenciarul unde va fi mutat deținutul în cauză”, a precizat Sorin Dumitrașcu.

Nu există secție specială. Au existat câteva clădiri amenajate special pentru astfel de deținuți și s-a întâmplat la Poarta Albă. Deținuții trebuie să primească același tratament, chiar dacă sunt din categoria celor vulnerabili care trebuie protejați în mod special. Ar trebui să aibă acces la aceleași servicii ca și ceilalți deținuți, aceasta fiind o condiție legală. Nu exisă secție specială pentru Liviu Drragnea la Vânjuleț. Probabil că acolo se vor lua măsuri de siguranță suplimentară dacă se va duce acolo”, a mai precizat președintele federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor. 

Dumitru Coarnă a declarat în timpul unei emisiuni la România TV că deține date potrivit cărora Liviu Dragnea ar fi depus o cerere pentru a fi transferat la penitenciarul Vânjuleț, din județul Mehedinți. După perioada de carantină, fostul lider al PSD va fi transferat la un penitenciar din țară, în funcție de domiciliul pe care îl are în buletin. Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat, pe 27 mai, definitiv, pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Citește și: Unde vrea Dragnea să fie transferat. Coarnă: A depus o cerere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel