Dragnea și legea offshore: Să devenim una dintre ţările independente energetic

Bogdan Cotigă / 09 iul 2018 / 19:35 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Dragnea
Descriere foto: Liviu Dragnea

Creditul fiscal se elimină din proiectul legii referitoare la exploatarea gazelor din Marea Neagră, 'legea offshore', iar banii obţinuţi din acest impozit şi din redevenţe vor merge către finanţarea proiectelor mari de infrastructură, a anunțat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat detaliat varianta finală a acestei legi. El a anunţat că se doreşte ca România să devină una dintre puţinele ţări independente energetic din lume. "Noi avem şi acum o diferenţă de cantitate de gaze necesară pentru a ne acoperi necesarul actual al consumului de gaze în România, practic o dependenţă faţă de ruşi. Cu atât mai important este din noua rezervă de gaze naturale din Marea Neagră să se acopere acest necesar, să se acopere din resursele noastre şi să rămână şi un plus pentru a se sprijini economia românească, practic să devenim una dintre puţinele ţări independente energetic din lume.

A fost o falsă discuţie în spaţiul public şi miza nu era redevenţa şi nici nu ne-am dus pe această linie, pentru că redevenţa, ne place - nu ne place, este prinsă în acordul petrolier cu aceste companii din 2008. (...) Ce am prins noi în varianta de la Camera Deputaţilor? (...) Creditul fiscal se elimină, deci nu se mai asumă obligaţia de către statul român ca fiscalitatea generală să nu fie modificată sau dacă e modificată să se dea toată la nişte companii care să plătească această diferenţă. În primul rând, era profund discriminatoriu faţă de celelalte companii din România", a detaliat Liviu Dragnea.


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26