EXCLUSIV  Dragnea-Grindeanu, RĂZBOI în PSD. Cătălin Ivan: Liderii UE sunt siderați. Va fi o reacție dură, pericolul e uriaș

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a atacat în termeni duri, în exclusivitate pentru DC News, decizia lui Liviu Dragnea de a răsturna propriul guvern. Cătălin Ivan susține că această criză compromite programul de guvernare, iar de la Bruxelles liderii europeni sunt siderați, arătându-și îngrijorarea după decizia lui Liviu Dragnea.

În exclusivitate pentru DC News, Cătălin Ivan a transmis un mesaj românilor care au votat în decembrie într-un număr covârșitor PSD. Europarlamentarul susține că din păcate, programul de guvernare a fost în acest moment ”omorât” de Liviu Dragnea prin criza pe care a generat-o.

”Din păcate în PSD-ul condus de Liviu Dragnea starea de normalitate a devenit dizidență. Să spui lucrurilor pe nume, să spui adevărul în interiorul partidului, să arăți unde se greșește, să te porți normal, înseamnă un act de mare curaj, ba chiar un act de sinucidere politică de multe ori. 

Ce face Sorin Grindeanu este foarte corect. Ce face în schimb Liviu Dragnea este un act total iresponsabil care aruncă România într-o criză fără precedent și politcă, dar și guvernamentală ce compromite programul de guvernare pe care îl tot laudă atât. Cel care știe programul din scoarță în scoarță, este și cel care îl omoară.

În acest moment, pentru toți românii care au votat în decembrie programul de guvernare, le spun foarte clar, cu toată responsabilitatea, că acest program a fost omorât de Liviu Dragnea”, susține Cătălin Ivan.

Totodată, europarlamentarul consideră că personajele care au ”încercat să confiște partidul” se vor autoizola. Cătălin Ivan trage un semnal de alarmă în ceea ce privește reacția Uniunii Europene, care este ”siderată” de criza politică din țară. Astfel, în joc sunt interesele întregii Uniuni nu doar ale României, iar liderii europeni vor avea o reacție dură la adresa lui Liviu Dragnea.

”Se vor autoizola cei care au încercat să confiște partidul și să-l conducă prin frică și prin tot felul de șantaje. Cred că partidul a înțeles momentul periculos în care se află și va reacționa cum a reacționat de fiecare dată. Personaje precum Firea, Codrin Ștefănescu, Bădălău, Dragnea sau Olguța Vasilescu, vor fi izolați de partid sunt convins.

Este o îngrijorare foarte mare. Azi am avut ocazia să vorbesc mai mult, și toți liderii cu care am vorbit sunt siderați. Mă aștept ca în perioada următoare să existe o reacție dură din Europa împotriva lui Liviu Dragnea și a ceea ce face, pentru că e un personaj iresponsabil care pune în pericol interesele întregii Uniuni nu doar ale României. O instabilitate politică și economică acum într-o țară atât de importantă în flancul estic cum este România, afectează pe toată lumea. Reacțiile vor fi pe măsură”, a precizat Cătălin Ivan pentru DC News.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel