Dragnea, condamnat. Adrian Ursu: Tensiuni sociale majore, vor sânge politic

Adrian Ursu
Adrian Ursu

Jurnalistul Adiran Ursu consideră că dosarul în care a fost condamnat Liviu Dragnea este dovada faptului că încă "suntem în țara loturilor, a dosarelor lot".

Condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul DGASPC Teleorman aduce, din perspectiva jurnalistului Adrian Ursu, noi calcule chiar și în coaliția de guvernare. "În viața politică românească o să aibă niște consecințe pe care o să le vedem săptămânile următoare pentru că vor fi niște zile de decantare, vor fi niște zile în care se vor reface ceva planuri printre aliați, posibil chiar în interiorul coaliției majoritare, la ora asta se refac niște calcule, se amplifică niște vise. Dar în plan al sănătății societății românești va rămâne o zi ca multe altele, multe altele care au diseminat confuzie, care au ridicat superficialitatea la rang de regulă generală de gândire și în care ceața minții a ajuns să fie dominanta României. Ceața minții, în clipa de față, îi îndeamnă pe unii să jubileze pentru că s-a făcut dreptate și spun asta nu pentru că nu are dreptul la opinia sa, la avea antipatii și simpatii cu privire la Dragnea, Ponta, Iohannis sau mai știu eu cine, ci pentru că s-a ajuns să se cântărească dreptatea și injustețea cu o balanță contorsionată în care nu mai există nici talere și nici punctul de echilibru", a declarat Adrian Ursu.

"Să nu ne lăsăm furați de fentă"

Jurnalistul susține că dosarul în care a fost condamnat Dragnea nu exprimă lupta cu adevărata corupție din România. "Să ne întoarcem la dosar, să nu ne lăsăm furați de fentă. Despre ce este dosarul ăsta? Despre un așa-zis prejudiciu de 108.000 lei (...) care reprezintă salariile a două angajate care nu ar fi trebuit să fie angajate. Dacă aici este nivelul justeții, al echilibrului sau dezechilibrului dintre corupție și sănătate socială și curățenie în politică, înseamnă că ori nu există deloc corupție în România, ori că adevărata corupție este în continuare ocolită așa cum s-a demonstrat din evidența ce arată că 524 de dosare au rămas în nelucrare la cea mai importantă secție a DNA de ani de zile. Să ne uităm la acest dosar în parametrii lui reali. (...) Suntem în țara loturilor, a dosarelor lot. Sunt 11 oameni care au fost condamnați pentru că două doamne ar fi fost folosite într-o altă muncă decât cea pentru care erau angajate", susține Ursu. 

"Vor dori sânge"

"După povestea asta, vor continua tensiuni sociale majore. România nu se va face bine pentru că cei care au produs inclusiv incidentele violente de ieri, acea haită care l-a înconjurat pe doctorul Bacalbașa va dori sânge, nu se mulțumește cu rana care supurează a lui Liviu Dragnea, vor dori sânge care să curgă mult sânge politic, sânge în societatea românească", a mai spus jurnalistul la Antena3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel