Dr. Virgil Musta, cu lacrimi în ochi: Soluția a fost că a MURIT cineva. E ÎNGROZITOR

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Dr. Virgil Musta, şeful secţiei de boli infecţioase de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, aproape a izbucnit în plâns în timpul  unui interviu. 

Acesta a spus că medicii au ajuns într-o situaţie disperată şi că şi-au pierdut speranţa. 

"Nu vă ascund faptul că am o mare problemă cu colegii mei care au stres extraordinar. Ce se vor face când vor veni pacienţi şi nu vor avea unde să îi trimită? Nu sunt locuri nicăieri. Pacientul stă în salvare, aşteaptă oxigen, şi va fi un moment extraordinar de greu când îi vom spune să meargă acasă, că poate va fi pe o listă de aşteptare. 

Salvarea a adus o persoană cu saturaţia 60. Asta înseamnă ATI imediat. Nu era niciun loc nicăieri. Ca să nu moară în salvare, s-a dus în salon, i s-a pus oxigen imediat, ca să nu moară. Cât să crească un pic oxigenul, până se găseşte soluţia. Ştiţi care a fost soluţia? A murit cineva în noaptea aia şi s-a eliberat aşa un pat la ATI. E îngrozitor. Sunt traume psihice care vor rămâne în mintea medicilor. 

E tot mai dificil, pentru că aveam speranţă că comunitatea ne înţelege. Când pierdem speranţa, e foarte greu să luptăm. Nu vedem soluţia!", a declarat Virgil Musta într-un interviu pentru pressalert.ro, difuzat de Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel