Dr. Denisa Zaharia, despre “vedeta” serviciilor din stomatologie: NU afectează smalțul și nu produce sensibilitate

Denisa Zaharia
Denisa Zaharia

Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog specializat în ortodonție, semnalează că odată cu instalarea verii, dar mai ales cu ridicarea impunerii purtării măștilor de protecție pe stradă, cele mai accesate servicii stomatologice sunt cele de estetică dentară care ofera zâmbete albe, armonioase, strălucitoare și sănătoase.

Tratamentele ortodontice cu aparate dentare performante, albirea profesională și fațetele dentare discrete sunt în topul celor mai accesate servicii stomatologice ale acestei veri. ”Jos masca, sus zambetul! Cei mai mulți dintre pacienți caută în cabinetele stomatologice soluții pentru un zâmbet ”de vară” și de cele mai multe ori criteriile lor pur estetice sunt dublate de cele medicale, cu ajutorul recomandărilor medicilor stomatologi care găsesc cele mai eficiente și bune soluții pentru nevoile lor.”, adaugă dr. Denisa Zaharia.

În ultima perioadă, există o creștere de peste 20% a numărului celor care poartă aparat dentar atat copii și adolescenți, cât și adulți, după cum sesizează dr. Denisa Zaharia: ”80-90% din populație prezinta diverse anomalii dentare, dar, din fericire, ele pot fi tratate la orice vârstă. Pacienții au depășit reticența de a începe un tratament ortodontic datorită evoluției aparatelor dentare, dar și a conștientizării nevoii medicale și estetice care, odată rezolvate, le poate schimba în bine viața. Tipurile de aparate dentare variază de la cel metalic clasic, căruia i se pot aplica elemente colorate, foarte atragatoare pentru copii, la cele transparente de safir sau cele aproape invizibile, care sunt si cele mai avansate din punct de vedere tehnologic, astfel că fiecare pacient are o gamă variantă și confortabilă de alegeri între cele recomandate de medicii stomatologi.”, explică dr. Denisa Zaharia care are, în cei 15 ani de profesie, peste 2000 de cazuri ortodontice rezolvate. 

Albirea profesională

“Vedeta” serviciilor de estetică dentară este, după opinia dr. Denisa Zaharia, albirea profesională la care apeleaza în cea mai mare pondere adolescenții și adulții tineri impulsionați probabil de accesibilitatea procedurii, dar și de artiștii preferați care se promovează cu dantură albă și strălucitoare. ”80% dintre pacienții care accesează albirea dentară au până în 30 ani. Albirea dentară este o metodă foarte eficientă pentru deschiderea culorii naturale a dințior fără a îndepărta din suprafața smalțului. Nu poate modifica complet culoarea, dar prin noile tehnologii putem obține o albire cu 8-12 nuanțe fără afectarea smalțului dentar. Ca urmare a dezvoltării și evoluției tehnologice, fie că ne referim la laser sau lampă profesională de albire, acum albirea dentară se poate realiza în cabinetul stomatologic într-o singură sedință de aproximativ 1 oră, fără afectarea smalțului, nu produce sensibilitate, iar eficiența este maxima, rezultatul rezistând și până la 2-3 ani. Medicul stomatolog este cel care, pe baza unei evaluări a stării de sănătate dentară, decide dacă este indicată o albire profesională și poate conduce tratamentul către cel mai bun rezultat. 

Aspectul natural, dar și strălucitor al dinților este un obiectiv pentru vara 2021 pe care îl au atât pacienții, cât și producătorii de materiale stomatologice care își propun să revoluționeze piața produselor care înfrumusețează zâmbetul oamenilor: “Fațetele dentare, o soluție utilizată frecvent în ultimii ani, au avut o evoluție tehnologică importantă, acum fiind posibilă dezvoltarea și producerea unor fațete ceramice foarte subțiri, cu grosimi de 0,1 - 0,3 mm  sau a unor fațete de zirconiu. Acestea au o transluciditate crescută, asemănătoare smalțului și astfel au un aspect foarte natural. Am constatat că pacienții au început să nu-și mai dorească acele fațete albe, toate cu aceeași formă, care ies în evidență”, dezvăluie dr. Denisa Zaharia, încrezătoare în medicina stomatologică a anului 2021 în care primează siguranța, prevenția, tehnologia avansată și preocuparea personalizată asupra fiecărui pacient în parte.     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel