Urmărește emisiunea live


Dovlecelul - alimentul-minune pentru siluetă și sănătate

Dovlecel
Dovlecel

Inițial cultivat în America de Sud, dovlecelul a câștigat popularitate în întreaga lume ca o mâncare delicioasă și nutritivă.

Dovleceii conțin vitamina C, vitamina B6, mangan, riboflavină, potasiu, folat și vitamina K. Printre beneficiile dovlecelului se află capacitatea de a îmbunătăți sănătatea inimii, de a controla diabetul, de a susține digestia sănătoasă și multe altele.

1. Oferă organismului antioxidanți

Beneficiile dovleceilor includ capacitatea de a oferi organismuluiantioxidanți care luptă împotriva bolii, inclusiv vitamina A si vitamina C. Vitamina C joaca un rol important in intarirea sistemului imunitar, scaderea tensiunii arteriale si combaterea inflamatiei. Antioxidanții ajută la prevenirea deteriorării radicalilor liberi și a oxidării în organism care provoacă boala.

2. Îmbunătățește sănătatea inimii

Dovlecelul ajută la îmbunătățirea sănătății inimii. Fibrele din dovlecei funcționează pentru a reduce în mod natural colesterolul și pentru a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară prin scăderea riscului de boli de inimă. Alimentele bogate în fibre pot, de asemenea, ajuta la protejarea organismului împotriva diabetului și a rezistenței la insulină.

3. Oferă potasiu organismului 

Datorită conținutului de potasiu pe care îl conține, dovleceii oferă capacitatea de scădere a tensiunii arteriale și reducerea riscului de boli de inimă. De asemenea, potasiul ajută la scăderea riscului de accident vascular cerebral prin contracararea efectelor unei diete bogate în sodiu. Nivelurile scăzute de potasiu pot crește riscul de apariție a problemelor cardiace și pot determina dezechilibrul cu alte minerale din organism.

4. Îmbunătățește digestia

Dovlecelul poate ajuta la remedierea problemelor digestive datorită electroliților, fibrelor și altor substanțe nutritive pe care le conține. Oferă beneficii antiinflamatorii care pot contribui la reducerea simptomelor legate de constipație, IBS și sindromul intestinului scurs. 

5. Scăzut în calorii și carbohidrați

Dovlecelul are un conținut redus de calorii și carbohidrați, ceea ce înseamnă că este dieta prietenoasă. Pentru cei care caută să piardă în greutate sau să mențină o greutate sănătoasă, dovlecelul este o opțiune excelentă. Fibrele din dovlecei ajută la promovarea unui sentiment de sațietate, fără a provoca o suprasolicitare a carbohidraților sau a caloriilor.

6. Ajută la menținerea sănătății ochilor

Conține fitonutrienți, inclusiv vitamina C, beta-caroten, luteină și zeaxantină, care ajută la protejarea ochilor împotriva deteriorării. Antioxidanții carotenoizi din dovlecei contribuie la apărarea ochilor față de bolile legate de vârstă, cum ar fi cataracta, glaucomul și degenerarea maculară.

7. Oferă organismului vitaminele B

Oferă corpului vitamine B energizante, inclusiv folat, riboflavina si vitamina B6. Vitaminele B joacă un rol în susținerea unui metabolism sănătos, prevenirea oboselii și îmbunătățirea sănătății cognitive.

8. Poate ajuta la controlul diabetului 

Ajută la controlul diabetului în mod natural. Conține pectină, care joacă un rol important în reglementarea zahărului din sânge. Fibrele din dovlecei ajută de asemenea la prevenirea creșterii și scăderii nivelului de zahăr din sânge.

9. Poate ajuta la echilibrarea funcției tiroidiene și a suprarenalelor

Echilibrează funcția tiroidiană și suprarenală. Potrivit unui studiu din 2008, polifenolii și acizii ascorbi din dovlecei au un efect benefic asupra reglării tiroidei, suprarenale și insulinei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel