Două femei însărcinate din Afghanistan au murit în urma unor atacuri. O explozie și un atac armat au luat mai multe vieți

Pixabay
Pixabay

Două femei însărcinate au fost ucise de două atacuri ale talibanilor din Afghanistan.

Uciderea a două femei însărcinate în atacuri separate care au avut loc în două provincii din Afganistan i-a determinat pe mulţi afgani şi activişti în domeniul apărării drepturilor omului să-şi manifeste luni furia şi oripilarea pe reţelele sociale, informează Agerpres. În urma acestor atacuri, afganii au început să-şi pună întrebări în legătură cu succesul negocierilor de pace în curs, notează agenţia de presă germană.

În unul dintre cele două cazuri, în provincia Kandahar, militanţi au atacat sâmbăta seara un ofiţer al poliţiei în timp ce acesta îşi ducea soţia însărcinată la spital pentru ca aceasta să poată naşte acolo, a precizat un oficial afgan pentru dpa. Ofiţerul de poliţie a fost rănit, iar soţia lui a ajuns la spital moartă, însă doctorii au reuşit să salveze copilul printr-o operaţie de cezariană, a mai spus sursa.

"Afganistanul este singura ţară unde copiii nenăscuţi sunt întâmpinaţi cu gloanţe", a scris pe Twitter o activistă pentru apărarea drepturilor omului, Samira Hamidi, adăugând că bebeluşul a plătit preţul de a se fi născut de partea greşită a lumii. În provincia Khost din estul Afganistanului, o altă femeie însărcinată şi copilul său nenăscut au fost ucişi, iar alţi patru copii au fost răniţi într-o explozie care a avut loc într-o locuinţă privată din districtul Sabari, a anunţat un alt oficial, sub protecţia anonimatului.

Talibanii și Guvernul se contrazic


Talibanii acuză forţele proguvernamentale că lansează mortiere asupra clădirilor civile, însă oficiali guvernamentali au declarat că explozia s-a produs din cauza unor explozivi ascunşi de un insurgent.

"Imagini cu femei şi copii luaţi ca ţintă de miliţiile susţinute pe plan extern şi de forţele de apărare naţionale afgane sunt extrem de tulburătoare", subliniază un alt activist al societăţii civile afgane, Orzala Nemat, cerând o investigaţie completă şi imediată a incidentului.

Violenţele s-au intensificat în ultimele luni în întregul Afganistan, în ciuda lansării în septembrie, la Doha, a discuţiilor de pace între guvern şi talibani. În zonele rurale au loc numeroase lupte, iar la Kabul exploziile sunt aproape zilnice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel