EXCLUSIV  Dosarul protestelor din 10 august, la DIICOT. Lucian Bolcaș: Trebuie să existe un alt motiv

Dosarul protestelor din 10 august 2018, de la așa-numitul protest al diasporei, a fost mutat la DIICOT, după ce Parchetul Militar și-a declinat competența. Avocatul Lucian Bolcaș a dat primele explicații pentru DCNews.  

”Declinarea competenței e un act procedural care se întâmplă în multe cazuri atunci când se constată că unitatea de parchet care este sesizată sau s-a sesizat pe acest dosar nu are competența prescrisă în procedura civică. Nu știu motivul exact și nu este public până acum motivul exact al declinării competenței pentru a-l putea comenta, dar, din punctul meu de vedere, mi se pare corect să fie efectuată cercetarea de un alt parchet, pentru că este vorba și de participarea la aceste evenimente a unui procuror militar care, evident, capătă o anume calitate procesuală în cadrul anchetei, e vorba despre procurorul militar care s-a considerat de serviciu în acea zi și care, în virtutea acestei atribuții, a pretins că putea să se plimbe prin piață, necunoscând exact ceea ce face acolo. Sigur că anchetarea de un alt organ de procuratură ar fi o soluție rezonabilă” a spus avocatul Lucian Bolcaș pentru DCNews.

Avocatul nu crede că motivul declinării dosarului protestelor din 10 august este lipsa competenței Parchetului Militar: ”Nu cred că acesta este motivul. Trebuie să existe un alt motiv”. 

După 11 luni, dosarul protestelor diasporei a fost mutat de la Parchetul Militar la DIICOT. 

Vezi și: DOSAR PROTESTE 10 AUGUST, mutat la DIICOT. Parchetul Militar și-a declinat competența

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel