EXCLUSIV  Dosarul protestelor din 10 august, la DIICOT. Lucian Bolcaș: Trebuie să existe un alt motiv

Roxana Neagu / 01 iul 2019 / 17:56 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Dosarul protestelor din 10 august 2018, de la așa-numitul protest al diasporei, a fost mutat la DIICOT, după ce Parchetul Militar și-a declinat competența. Avocatul Lucian Bolcaș a dat primele explicații pentru DCNews.  

”Declinarea competenței e un act procedural care se întâmplă în multe cazuri atunci când se constată că unitatea de parchet care este sesizată sau s-a sesizat pe acest dosar nu are competența prescrisă în procedura civică. Nu știu motivul exact și nu este public până acum motivul exact al declinării competenței pentru a-l putea comenta, dar, din punctul meu de vedere, mi se pare corect să fie efectuată cercetarea de un alt parchet, pentru că este vorba și de participarea la aceste evenimente a unui procuror militar care, evident, capătă o anume calitate procesuală în cadrul anchetei, e vorba despre procurorul militar care s-a considerat de serviciu în acea zi și care, în virtutea acestei atribuții, a pretins că putea să se plimbe prin piață, necunoscând exact ceea ce face acolo. Sigur că anchetarea de un alt organ de procuratură ar fi o soluție rezonabilă” a spus avocatul Lucian Bolcaș pentru DCNews.

Avocatul nu crede că motivul declinării dosarului protestelor din 10 august este lipsa competenței Parchetului Militar: ”Nu cred că acesta este motivul. Trebuie să existe un alt motiv”. 

După 11 luni, dosarul protestelor diasporei a fost mutat de la Parchetul Militar la DIICOT. 

Vezi și: DOSAR PROTESTE 10 AUGUST, mutat la DIICOT. Parchetul Militar și-a declinat competența


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26