Dosarul Motorina. Diana Nemeş a fost extrădată din SUA

Fugită din țară după declanșarea scandalului legat de evaziune fiscală în Dosarul Motorina, dar și de dispariția lui Codruț Marta, Diana Nemeş a fost extrădată din SUA. Însărcinată în șase luni, aceasta a început să fie audiată, miercuri, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Diana Nemeş este anchetată împreună cu soţul ei, Radu Nemeş, în dosarul de evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat în care sunt implicaţi fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, şi fostul şef de cabinet al acestuia, Codruţ Marta.

Radu şi Diana Nemeş, care au fost arestaţi în Yelm, Washington, și care sunt acuzaţi în România de evaziune fiscală de 68 de milioane de dolari în Dosarul Motorina, au acceptat să se întoarcă în țară pentru a fi cercetaţi pentru fraudă şi corupţie.

FBI a descoperit pe una dintre proprietăţile românilor un buncăr pregătit pentru ca ei să se ascundă vreme de câţiva ani şi un arsenal de pistoale, puşti automate şi muniţie.

Citește și: Soții Nemeș au stat ascunși într-un buncăr în SUA

Radu şi Diana Nemeş au folosit banii luaţi din România pentru a-şi cumpăra proprietăţi şi pentru a investi în afaceri viticole în statul Washington.

Mai mult, cei doi au pus la punct o reţea complicată de firme în Dubai, statul american Nevada şi în Insulele Virgine Britanice pentru a transfera banii în conturile lor bancare din State sau pentru a-i transforma în lingouri de aur. Multe dintre aceste lingouri ar fi încă ascunse, potrivit americanilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel