EXCLUSIV  Dosarul lui Barna, pe masa lui Kovesi? Ciuvică: A răsuflat uşurat Tăpălagă

Sursa foto: Facebook Dan Barna
Sursa foto: Facebook Dan Barna

Mugur Ciuvică a comentat o discuție purtată de jurnalistul Dan Tapalagă și Crin Bologa, șeful DNA, privind dosarele lui Liviu Dragnea și cel al lui Dan Barna.

"Am auzit un zvon... Cică 200 de dosare ale DNA, corupție pe fonduri europene, urmează să fie date doamnei Kovesi, la Bruxelles, inclusiv dosarul lui Dan Barna", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea Miercurea Neagră, de la DCNews TV.

"Ca să îl lămuresc pe domnul Chirieac, cu domnul Barna şi cu dosarul lui... Nu pleacă pentru că i-a spus domnul Bologa lui Tăpălagă, de curând. Domnul Tăpălaga l-a întrebat pe domnul Bologa de dosarele lui Dragnea, cele două, şi de dosarul lui Barna. A răspuns pe larg despre dosarele lui Dragnea - prostia aia cu vizita la Trump şi prostia cu TelDrum - şi i-a spus că aia la Trump s-a rezolvat mai repede pentru că au făcut, că nu ştiu ce, şi comisii rogatorii, dădea multe detalii. Spunea că ăsta cu TelDrum e mai complicat, că nu ştiu ce probleme au avut acolo, dar că, în câteva luni, îl rezolvă şi pe ăsta şi îl trimite în instanţă.

A răsuflat uşurat Tăpălagă că o să îl mai bage pe Dragnea la puşcărie, după care l-a întrebat şi de dosarul lui Barna şi domnul Bologa a spus: "Domnule, despre ăla al lui Barna nu ştiu să vă răspund, că nu l-am întrebat pe procuror ce face cu dosarul, ca să nu se simtă presat de superiori, că noi nu avem voie să întrebăm de dosare. Adică la Dragnea l-a întrebat şi a aflat toate datele, iar de ăsta al lui Barna a zis să nu se preseze procurorul şi că nu l-a întrebat nimic. Şi Tăpălagă, la fel de îngrijorat ca dumneavoastră, domnule Chirieac, l-a întrebat dacă pleacă sau nu dosarul la Kovesi. A zis că nu pleacă pentru că e un dosar mai vechi şi dosarele astea mai vechi rămân la el", a spus Mugur Ciuvică.

Barna: Lucrurile sunt foarte simple

DLAF a trimis, luna aceasta, la DNA dosarul privind afacerea cu fonduri europene în care au fost implicați Dan Barna și sora acestuia. 

"Eu, ştiind că în acel dosar sunt argumente undeva între absurd şi ridicol, nu am niciun fel de îngrijorare şi le-am transmis asta şi colegilor mei. Sunt foarte liniştit că decizia pe care o vom lua împreună, ca partid, va fi cea mai bună, aşa cum s-a întâmplat din 2016 încoace. Deci lucrurile sunt foarte simple, faptul că, în sfârşit, acea verificare e trimisă la DNA este un lucru pe care eu l-am cerut din 2019, de când a fost acea autosesizare magică în urma unui articol de presă. Faptul că a durat doi ani de zile ca să se constate că trei documente nu au fost semnate fata în faţă e o chestiune de dezbătut de către media, să spun, nu mă pronunţ. E foarte bine că lucrurile se încheie şi că există un orizont de finalizare a unui demers al statului care a consumat enorm de multă energie, au fost sute de oameni chemaţi la declaraţii", spunea Dan Barn, zilele acestea, la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel