Dosarul instrumentat de Adina Florea împotriva fostului procuror DNA Mircea Negulescu, zis „Portocală“, a fost restituit la parchet

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Curtea Supremă a restituit la parchet dosarul instrumentat de procuroarea Secției Speciale Adina Florea împotriva fostului procuror DNA Mircea Negulescu, zis „Portocală“.

Judecătorii de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, Valerica Voica și Constantin Epure, au decis definitiv restituirea la parchet a dosarului instrumentat de Adina Florea, procurorul Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, împotriva fostului procuror DNA Mircea Negulescu și a polițistului Mihai Iuliano Iordache, se arată pe portalul ÎCCJ.

Fostul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală“, a fost acuzat în acest caz că a fabricat probe și a obligat mai multe persoane să facă declarații mincinoase în dosarul ”Tony Blair”.

De asemenea, dosarul îi vizează și pe fostul deputat Sebastian Ghiţă şi pe Victor Ponta. Acesta a fost trimis în judecată de procuroarea Adina Florea în decembrie 2020, după ce Mircea Negulescu a fost și arestat preventiv în dosar, timp de 3 săptămâni.

Completul de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestațiile și a menținut decizia de restituire la parchet pe motiv că procuroarea Adina Florea nu a explicat foarte clar în ce constau acuzațiile.

Totodată, Mircea Negulescu mai are un dosar pe rolul instanței în care este acuzat, alături de Lucian Onea, fostul șef al DNA Ploiești, că ar fi fabricat dosarul fostului deputat PSD Vlad Cosma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel