DOSARUL familiei COSMA se va REJUDECA. Bombă în INSTANȚĂ. Chirieac: ÎCCJ, declarație de independență

Dosarul familiei Cosma se va rejudeca. 

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiției este să fie rejudecat dosarul în care sunt acuzați Vlad și Mircea Cosma. Astăzi, cei doi așteptau de la ÎCCJ sentința definitivă. 

În acest dosar, în care s-a decis rejudecarea, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat în primă instanţă la opt ani închisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit cinci ani închisoare.

Potrivit deciziei instanţei, dosarul se va rejudeca la Secţia penală de la Înalta Curte. Hotărârea a fost luată cu majoritate de voturi.

”Declarație de independență a ÎCCJ”

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia instanța, la Antena 3: ”E o decizie curajoasă a ÎCCJ. Strict politic, ei trebuiau condamnați ca fiind singura măsură în care puteai să maschezi muntele de dovezi produs de Vlad Cosma, din care se arată falsificarea probelor în dosar. Politic, trebuia condamnat. Pe dovezi inexistente, probabil că trebuia să fie o decizie de achitare. Înalta Curte iese din joc și spune că trebuie rejudecat. Oricum, e un imens pas înainte. E o declarație de independență a Înalte Curți.”

"Probabil că va urma un contraatac al statului paralel" este așteptarea analistului politic Bogdan Chirieac.

Revenim cu amănunte

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel