Dosarul Alexandrescu: Antena 3 contestă extinderea urmăririi penale în cazul său

mihai-gadea
mihai-gadea

Antena 3 contestă ordonanța prin care procurorii anticorupție au decis extinderea urmăririi penale în dosarul Sorin Alexandrescu - RDS&RCS. Postul Tv argumentează că DNA cunoștea încă din luna mai - când a fost pus sub urmărire penală Alexandrescu - materialele privind ancheta ”Mită în fotbal”, iar în timpul investigației nu au fost prezentate date privind fapte penale ale Antenei 3. Cu toate astea, DNA a început urmărirea penală a persoanei juridice S.C Antena 3 S.A pe 25 iulie, pentru complicitate la infracțiunea de șantaj.

Antena 3 acuză că ordonanța emisă de Direcția Națională Anticorupție încalcă mai multe dispoziții ale Codului de Procedură Penală.

”Materialele difuzate de către Antena3 cu privire la ancheta "Mită în fotbal" erau cunoscute procurorilor încă din luna mai, la data începerii urmăririi penale asupra lui Sorin Alexandrescu. Prin urmare, în timpul efectuării investigației nu au reieșit date noi referitoare la săvârșirea vreunei fapte penale de către Antena3 care să justifice extinderea cercetărilor. Dacă, la momentul începerii urmării penale împotriva lui Sorin Alexandrescu, procurorul nu a apreciat că sunt întrunite condițiile începerii urmăririi penale împotriva Antenei 3, nu există nici un temei ca ulterior, în baza aceluiași material probator, să se dispună extinderea cercetărilor de această natură”, se arată într-un comunicat al Antena 3.

Antena 3, acuzată pentru difuzarea unui spot publicitar”

Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, a fost audiat la DNA pe 25 iulie, în calitate de martor, în dosarul Sorin Alexandrescu. Direcția a decis în aceeași zi punerea sub urmărire penală a persoanei juridice S.C Antena 3 S.A, societate care nu face parte din Antena Group (pe care o conduce Sorin Alexandrescu).

”Mai mult, simpla difuzare a unor spoturi publicitare nu poate reprezenta elementul constitutiv al unei infracțiuni de șantaj, Antena 3 neavând obligația de a verifica conținutul spotului publicitar și neavând posibilitatea de a interveni asupra acestuia. Singura acuzație adusa Antenei 3 este difuzarea acestui spot publicitar”, se mai arată în comunicat.

”Antena 3 solicită astfel infirmarea Ordonanței emisă în 24.07.2013, ca fiind neîntemeiată și fără susținere în realitatea obiectivă”, precizează Antena 3.

Voiculescu și fostul șef ANAF, și ei sub lupa DNA

Pe 25 iulie DNA a extins cercetările și în ceea ce-l privește pe fostul șef al ANAF, Șerban Pop, acuzându-l pe acesta că i-a transmis CEO-ului Antena Group documente confidențiale despre un control efectuat de Garda Financiară la două societăți comerciale: RDS%RCS și firma șefului LPF Mitică Dragomir, BODU SRL.

Dan Voiculescu a fost pus și el sub urmărire penală, pe 29 iulie, pentru complicitate la șantaj. Avocatul Gheorghe Mateuț declara atunci, din fața sediului DNA, că decizia extinderii cercetării penale este una curioasă, din moment ce la dosar nu au fost aduse probe noi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel