Dosar penal pentru două femei din Vaslui care au purtat uniforme de poliţist la o petrecere

Dosar penal pentru două femei din Vaslui care au purtat uniforme de poliţist la o petrecere
Dosar penal pentru două femei din Vaslui care au purtat uniforme de poliţist la o petrecere

Poliţiştii vasluieni au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale după ce două femei au purtat uniforme de poliţist la o petrecere şi au realizat o filmare pe care au distribuit-o în mediul online.

'În urma verificărilor efectuate, au fost identificate persoanele din videofilmare, respectiv două femei, în vârstă de 49 şi 27 de ani, din municipiile Vaslui şi Iaşi. Obiectele de vestimentaţie au fost ridicate în vederea cercetării. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uzurparea de calităţi oficiale, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs situaţiile prezentate şi dispunerea măsurilor legale', precizează un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Din verificările efectuate a rezultat că filmarea a fost realizată în noaptea de 5 spre 6 noiembrie, în municipiul Vaslui, cu ocazia unui eveniment privat. 

Vezi și - Înregistrări ale radarului Poliției Rutiere Iași, anulate de judecători: O Skoda nu poate să aibă o fluctuaţie atât de mare a vitezei

Judecătoria Pașcani a anulat amenda dată unui cetățean dintr-o comună din Iași, după ce s-a constatat că performanțele unui autoturism Skoda nu sunt compatibile cu datele furnizate de un radar al poliției rutiere.

Un localnic din Cozmeşti a fost sancţionat după ce a fost surprins pe DJ 208, între Stolniceni-Prăjescu şi Paşcani, cu 145 km/h.

C.P. a fost oprit pe 18 decembrie anul trecut, pe când se afla la volanul Skodei sale, de un poliţist care i-a adus la cunoştinţă că circula cu o viteză mult mai mare decât limita legală de 90 km/h. Şoferul a fost amendat cu 1.305 lei. Nu ştia să fi avut 145 km/h, aşa că a contestat amenda.

O Skoda a accelerat într-o secundă de la 96, la 145 km/h. Ulterior, într-o altă secundă, a frânat la 95 km/h... fapt care ridică dubii

Pe înregistrarea video, însă, se vede cum viteza autoturismului fluctua mult, trecând de la 96 km/h la 136-138 km/h opt secunde mai târziu şi coborând înapoi la 96-99 km/h după alte 7 secunde. Atenţia judecătorilor a fost atrasă însă de faptul că automobilul trecea de la viteza de 95 km/h la 145 km/h în decurs de doar o secundă. După încă o secundă, viteza cobora înapoi la 95 km/h.

Magistraţii au apreciat că o Skoda nu este capabilă de o asemenea acceleraţie şi nici nu poate frâna pentru a-şi reduce viteza cu 50 km/h în doar o secundă.

„Fluctuaţiile referitoare la viteză sunt prezente pe tot cursul imaginilor, iar valorile indicate de radar sunt apte să ridice un dubiu cu privire la acurateţea înregistrării, nefiind posibil ca în aceeaşi secundă sau chiar de la secundă la alta un autoturism să ilustreze o fluctuaţie atât de mare a vitezei”, au precizat judecătorii, care au dispus anularea procesului-verbal.

Sentinţa a fost contestată însă de IPJ, dosarul intrând pe rolul Tribunalului, scrie Ziarul de Iași. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel