Dosar Episcop Huși. Magistrații, decizie privind procesul

Magistraţii Tribunalului Vaslui au decis, miercuri, ca dosarul de şantaj în care este implicat fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanul, pe numele de mirean Corneliu Onilă, să fie judecat în şedinţă secretă, pe motiv că vizează viaţa intimă a persoanei. 

În acest dosar, Corneliu Onilă are calitatea de persoană vătămată, el reclamând faptul că a fost şantajat cu publicarea unor imagini în care ar fi fost surprins în ipostaze intime alături de un bărbat, despre care se crede că, la momentul respectiv, era elev al Seminarului Teologic din Huşi. 

Decizia magistraţilor vasluieni vine după ce avocatul lui Corneliu Onilă a cerut declararea şedinţei secretă, până la finalizarea cercetării judecătoreşti. 

"Facem această solicitare având în vedere calitatea persoanei vătămate şi faptul că sunt aspecte care vizează viaţa intimă a persoanei vătămate. Vor fi audiaţi martori care vor da declaraţii, în care vor apărea şi aspecte ce ţin de viaţa intimă a persoanei vătămate", a spus apărătorul fostului prelat, potrivit Agerpres.

În replică, avocatul unuia dintre preoţii acuzaţi de şantaj a afirmat că şedinţa ar trebui să fie publică, deoarece nu se mai poate vorbi de o calitate a persoanei vătămate, având în vedere că aceasta nu mai ocupă funcţia de episcop. 

Cazul Episcopului Corneliu Bârlădeanul a intrat în atenţia publică în luna iunie, atunci când acesta a depus la DNA plângere împotriva a trei preoţi care l-ar fi şantajat cu darea în vileag a unor imagini compromiţătoare. Ulterior, filmul respectiv a apărut în spaţiul public. Jitaru Sebastian Cristi, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Damian Gheorghe, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui şi Bumbu Răzvan Mihail, preot paroh la Parohia Văleni au fost reţinuţi pe data de 15 iunie, fiind acuzaţi că ar fi cerut bani sau funcţii pentru a nu face publice o serie de înregistrări video în care Corneliu Bârlădeanul ar apărea în ipostaze intime în compania unui fost elev de la Seminarul Teologic Huşi. Cei trei preoţi au fost ulterior plasaţi în arest la domiciliu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel