Dosar Burnei. Informații care schimbă soarta anchetei

burnei_pediatrie-dcnews
burnei_pediatrie-dcnews

O amplă anchetă jurnalistică scoate la iveală legături secrete în dosarul medicului Burnei.

Potrivit bugetul.ro competența în dosarul medicului Burnei ar fi trebuit să revina DNA-ului și nu DGA (Direcția Generala Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne).

DGA l-a acuzat pe chirurgul Gheorghe Burnei că practică experimente pe copii și că ar fi luat mită. De regulă, DGA anchetează cazurile de corupție ale angajaților MAI. Iar profesorul Burnei nu a avut nicio tangență cu MAI.

Legătura dintre DGA și dosarul medicului Burnei se numește Monica Althamer, secretar de stat în Ministerul Sănătății, absolventă de Teologie și fost manager de magazin Vodafone. Din 2011 ea este și voluntar în Asociația Dăruiește Viață. Mai mult, ea este soția lui Althamer Liviu Emil care lucreză tocmai la DGA.

Potrivit aceleiași surse, doctorul Cătălin Cârstoveanu, aflat în război rece cu medicul Burnei are ambiția de a deveni director la Marie Curie. Cătălin Cârstoveanu este consilier al ministrului Săntății, Vlad Voiculescu.

Emiliana Iliescu, cea care a dat startul scandalului mediatic îl acuză pe medicul Burnei că i-a "ciumpăvit" copilul folosind tehnici neomologate și biovitroceramică.

Pe 6 aprilie 2016, doamna Emilia Iliescu publica pe pagina ei de Facebook o postare de mulțumire către fundațiile Dăruiește Aripi și Dăruiește Viață și doamnelor Carmen Uscatu și Alina Vasea, cele care conduc aceste organizații. Aceeași Dăruiește Viață, unde doamna Althamer este în continuare voluntar, doamna al cărui soț lucrează la DGA.

Implicații de milioane de euro

Asociația Dăruiește Viață a avut în 2015 încasări de peste 2 milioane de euro.

Mai mult, după ce medicii străini i-au transmis clar că Amira (nr. fata Emiliei Iliescu) nu trebuie operată, aceasta a insistat iar potrivit aceleiași surse, se pare că doctorul Ulici ar fi operat-o, revenind apoi la doctorul Burnei pentru a-l ruga să o opereze iarăși pe fată.

Totodată, sursa citată precizează că doctorul Burnei avea un cabinet a cărei ușa stătea nonstop deschisă, fiind cel puțin suspectă suma de 10.000 de euro găsită de procurori.

Mai mult, se menționează că ERSTE Bank ar dori să intre pe piața asigurărilor de sănătate private și că testează terenul, informație ce nu a putut fi confirmată. Este însă important de menționat că ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a lucrat la ERSTE și va lucra la ERSTE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel