Dosar alegeri Sectorul 1. Procurorul dă informații la TV, Ciuvică îi dă dreptate lui Mircescu (USR): Să fie lăsat să termine

Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Mugur Ciuvică îi dă dreptate senatorului USR Narcis Mircescu, în ceea ce privește dosarul alegerilor de la Sectorul 1.

"S-au încălcat nişte dispoziţii, pentru că intrarea în acea sală (n.r. cu sacii de voturi) trebuia făcută în anumite condiţii. Ceea ce au votat cetățenii nu a fost consemnat și cine se face vinovat să fie tras la răspundere", a spus procurorul Sorin Iasinovschi, într-un interviu pentru Denise Rifai, la Kanal D.

"Până astăzi, când vorbim, există fraudă?", l-a întrebat prezentatoarea TV. "La nivelul secțiilor, există", a răspuns procurorul. Din informațiile noastre, această a doua parte nu ar avea legătură cu primul răspuns, fiind un promo al emisiunii. 

"În momentul de faţă, sunt doar speculaţii"

"Referitor la Sectorul 1, este o poveste mai veche, care a început imediat după alegerile care au avut loc în toamna trecută. Ce putem observa acolo este faptul că s-au tot repetat anumite informații, fără să existe nimic concret. În momentul de faţă, există o anchetă. Domnul procuror sper să se întoarcă din concediu sănătos, să continue această anchetă şi să înainteze mai departe dosarul şi să avem o hotărâre definitivă.

Lucrurile nu sunt deloc clare. Un procuror nu poate stabili dacă sunt sau nu fraude. El putea, cel mult, să spună că sunt suspiciuni de fraudă. Mai mult decât atât, fraudele pot fi în mai multe direcţii. Pe de altă parte, am avut tot felul de informaţii, tot felul de breaking news-uri, chiar au existat şi sancţiuni din partea CNA care a spus că s-a creat o realitate paralelă", a spus senatorul USR Narcis Mircescu, în emisiunea Decisiv, prezentată de jurnalista Cătălina Porumbel la Antena 3.

"În momentul de faţă, sunt doar speculaţii. Până nu avem o decizie a instanţei, sunt speculaţii pe care le face un procuror din dosar. Spune că, în opinia dânsului, au existat fraude. Nu spune în ce direcţie sunt aceste fraude. Sunt multe lucruri acolo care au fost destul de nelalocul lor. Drept urmare, acest dosar să îşi urmeze calea în justiţie şi să avem o decizie finală şi abia atunci putem discuta despre ceva concret. Până atunci, sunt speculaţii", a mai spus Mircescu.

"Omul trebuie să fie lăsat să termine dosarul"

Mugur Ciuvică i-a dat dreptate senatorului USR. Și acesta este de părere că procurorul ar trebui să termine dosarul pentru a se pune punct speculațiilor, ca mai apoi să se poată discuta concret pe subiect.  

"Cred că cel mai normal lucru, în condiţiile astea, ar fi ca acest procuror să fie lăsat să termine dosarul, să finalizeze cercetările, să ia o decizie, ori rechizitoriu, ori spune că nu e nimic, ori clasare. Din apariţia asta la Kanal D, pare aşa că domnul procuror nu a vrut să plece înainte să lanseze această informaţie. Presupun că se teme şi el că nu va apuca, dintr-un motiv sau altul, să termine dosarul. Pentru a se termina cu speculaţiile sau cu semnele de întrebare, omul trebuie să fie lăsat să termine dosarul, după care să se pronunţe instanţa, dacă va ajunge dosarul în instanţă", a spus Mugur Ciuvică, în aceeași emisiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel