Donald Trump a învins în primarele republicane din 11 state americane în 'Super Tuesday'

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Donald Trump a câştigat primarele republicane din 11 state americane, aflate în joc în 'Super Tuesday', respectiv Virginia, Carolina de Nord, Oklahoma, Maine, Tennessee, Arkansas, Massachusetts, Alabama, Minnesota, Texas și Colorado şi Texas, conform proiecţiilor presei americane, transmite AFP. 

Un număr de 15 state anericane sunt disputate în această mare noapte de alegeri electorale. Donald Trump vrea să o excludă definitiv pe Nikki Haley, ultima sa rivală.

Confruntarea este strânsă între cei doi candidaţi ai republicanilor în Vermont. 'Super Tuesday' este un eveniment extrem de improtant în politica din SUA, în cadrul căruia 15 state americane îşi desfășoară simultan primarele prezidenţiale.

Din Maine până în California, din Texas până în Virginia sau din Alaska până în Alabama, milioane de cetățeni americani au votat pentru nominalizarea candidaților lor democraţi şi republicani la alegerile de președinte din luna noiembrie 2024.

În partea democrată, Joe Biden vrea să obţină un al doilea mandat şi nu are cu o opoziţie serioasă. Candidaturile a doi democraţi, Dean Phillips şi Marianne Williamson nu au avut cu adevărat entuziasm, în ciuda criticilor recurente la adresa vârstei preşedintelui sau, Joe Biden, și a sprijinului acestuia pentru Israel.

Joe Biden a învins deja marţi seara în 12 state, respectiv în Vermont, Carolina de Nord şi Virginia, dar şi în Iowa, care a organizat un vot prin corespondenţă în ultimele săptămâni.

Donald Trump a spus marţi că este 'o seară minunată' după victoria sa în primarele republicane din 'Super Tuesday'.

'A fost o seară grozavă, o zi incredibilă', le-a declarat Trump alegătorilor săi adunaţi la reşedinţa sa din Mar-a-Lago, în Florida. În contrast, Joe Biden a zis că Donald Trump este 'hotărât să ne distrugă democraţia'. 'Vom continua să mergem înainte sau îi vom permite lui Donald Trump să ne tragă înapoi în haosul, dezbinarea şi obscurantismul care i-au definit mandatul?', a transmis Biden într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel