Documente secrete, descoperite la reședința lui Mike Pence. Chirieac: Establishment-ul politic din SUA ar trebui să pună capăt unor astfel de demersuri

Bogdan Chirieac, analist politic, a vorbit despre descoperirea documentelor clasificate în reședința lui Mike Pence.

În domiciliul lui Mike Pence, vicepreședintele SUA în mandatul lui Donald Trump, au fost găsite documente clasificate, potrivit unui influent congresman republican, adăugându-se la confuzia din jurul arhivelor Casei Albe.

„Fostul vicepreşedinte Mike Pence ne-a informat astăzi despre descoperirea unor documente clasificate în casa sa din Indiana“, a declarat într-un comunicat James Comer.

Găsirea documentelor în reședința lui Mike Pence urmează unor descoperiri similare și în casele lui Donald Trump și Joe Biden. Actualul președinte a susținut în urmă cu mai bine de o săptămână că este vorba de o „eroare“.

Chirieac: Mai rămâne să găsească și la Barack Obama ceva documente

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost invitat telefonic la Antena 3 CNN, unde a vorbit despre descoperirea acestor documente la reședința lui Mike Pence:

„Cred că o acțiune polițienească s-a denaturat într-o acțiune politică. Aceasta a început cu Donald Trump, cu surle și trâmbițe, dar s-a extins la Joe Biden, președinte în funcție, iar acum la vicepreședintele lui Trump, Mike Pence. Mai rămâne să găsească și la Barack Obama ceva documente, pe care să le fi luat acasă. Establishment-ul politic din SUA ar trebui să pună capăt unor astfel de demersuri, fiindcă toată lumea liberă are foarte mare nevoie de o Americă puternică și care să nu fie preocupată la vârf de astfel de probleme.

O fi spectaculos, o fi cu F.B.I. care îi percheziționează casa președintelui în funcție, a fostului președinte și a fostului vicepreședinte, dar totuși cred că lucrurile astea ar trebui rezolvate de serviciile secrete în tăcere și fără alte demersuri penale. S-a început cu cercetarea lui Donald Trump și văd că se ajunge la decapitarea întregii elite politice americane, dacă se continuă în felul ăsta“, a spus Bogdan Chirieac.

„Președintele Joe Biden a spus că nu au fost pe stradă, ci au fost într-un garaj care era închis“, a replicat jurnalista Berta Popescu.

„Și dacă eu aș avea documente secrete din cabinetul președintelui la mine acasă în seif, lucrul ăsta ar fi tolerat de lege? E absurdă această declarație! Ținând seama că sunt personalități care au ocupat asemenea funcții, americanii ar trebui să aibă suficientă încredere în ei că după ieșirea din birou nu vor vinde și Nu vor înstrăina aceste documente. Dacă ai avut acces mai mulți ani la astfel de documente, probabil că nu le vei da dușmanilor SUA în următorii 20-30 de ani“, a spus, la Antena 3 CNN, analistul politic Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -     Noi documente confidențiale, găsite acasă la Biden. Chirieac: Liderul lumii libere, percheziționat ca un infractor sau ca un mafiot, sau ca frații Tate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel