Situația devine tot mai penibilă pentru Biden, după ce alte documente clasificate au fost găsite în casa sa

Situația devine tot mai penibilă pentru Joe Biden, după ce, la reședința familiei sale, au fost descoperite noi documente clasificate.

Potrivit unui comunicat de presă al avocatului președintelui Joe Biden, justiția din SUA a găsit în această săptămână încă şase documente confidenţiale în reşedinţa familiei preşedintelui Biden din statul Delaware, scrie Agerpres, care citează AFP.

„Departamentul de Justiţie a intrat în posesia unor documente (...) relevante pentru investigaţia sa, inclusiv şase elemente constând în documente“ clasificate, în timpul unei percheziţii, vineri, în reşedinţa preşedintelui, a anunţat avocatul Bob Bauer.

În ultimele luni, mai multe documente, care datează din perioada în care Joe Biden era vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii, au fost găsite la locuințe familiei sale din Wilmington (Delaware) și la un centru de studii din Washington.

CITEȘTE ȘI     -     Noi documente confidențiale, găsite acasă la Biden. Chirieac: Liderul lumii libere, percheziționat ca un infractor sau ca un mafiot, sau ca frații Tate

Situația devine tot mai penibilă pentru președintele SUA

Având în vedere că Biden intenționează să candideze din nou la funcția de președinte, descoperirea documentelor reprezintă o piatră de moară pentru acesta, iar recent, la o vizită în California, el a încercat să bagatelizeze informațiile referitoare la documente.

„Ascultaţi, am găsit nişte documente (...) care au fost depozitate în locul greşit, le-am predat imediat Arhivelor şi Departamentului de Justiţie“, a spus Joe Biden jurnaliștilor care i0au cerut explicații privitoare la documente.

Și Donald Trump are probleme similare, deoarece anul trecut, la reședința sa din Florida, au fost descoperite documente oficiale.

În urmă cu o săptămână, Biden susținea că este vorba de o „eroare“ în ceea ce privește descoperirea primelor seturi de documente confidenţiale la reşedinţa sa, iar Casa Albă a susținut că acesta colaborează strâns cu justiția americană.

În ultimele luni, președintele SUA a înregistrat o scădere extrem de mare în popularitate. Rata de aprobare a lui Joe Biden a ajuns în ultimele luni la 40%, aproape de minimul de la începutul anului 2021, când aceasta a ajuns la 36%. În plus, în decembrie, rata acestuia de aprobare a scăzut chiar la 39%.

CITEȘTE ȘI     -    Prioritatea lui Lula în calitate de președinte al Braziliei. Să învingă „noul monstru” reprezentat de „extrema dreaptă fanatică și turbată” din întreaga lume

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel