DNA a închis dosarul împrumutului la FMI. Bogdan Chirieac și Mircea Badea, primele reacții

DNA a închis dosarul care viza împrumutul României la FMI. Procurorii susțin că nu există suspiciuni rezonabile pentru un asemenea dosar. 270 de sesizări au fost depuse la DNA cu privire la împrumutul din 2009, luat de România de la FMI. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a precizat, la Antena 3, că ”Împrumutul a fost aprobat de tot Guvernul României, cred că a fost și o lege-n Parlament, ce să ancheteze DNA? Poate doar o chestiune punctuală dacă luat cineva vreun comision”. Mircea Badea a completat: ”Da, asta am spus și eu, ce căuta DNA pentru o decizie politică, care era articolul din Codul Penal pe care se efectuau cercetări. Că a fost oportun, că nu a fost oportun, că a fost necesar, că nu a fost necesar e o decizie politică, nu? Care e articolul din Codul Penal care se presupune că a fost încălcat? Asta a fost întrebarea mea din prima. Nu mă surprinde deloc clasarea acestui dosar”. 

”Da, e un lucru normal de data asta. Dar, apropo de oportunitate, dle Badea, eu înțeleg că e o aberație, dar există o instituție în România care poate analiza lucrurile și chiar o face în funcție de oportunitate. Ea se numește Curtea de Conturi. Niște politicieni aleși, cu toate relele, dar aleși, hotărăsc să facă o șosea și vine după trei ani Curtea de Conturi și spune: `nu, dom`ne, șoseaua aia nu trebuia făcută acolo`și pe această chestiune se face sesizare și intervine DNA. Faptul că există instituții în România care analizează oportunitatea nu e un fapt deosebit la noi în țară. Dacă Curtea de Conturi analizează oportunitatea, îmi imaginez că și DNA poate ancheta o chestiune de oportunitate”, a continuat Bogdan Chirieac. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel