Dmitri Medvedev: Dacă este necesar, vom folosi arma nucleară. Nu este o cacealma

Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev. Sursa: Agerpres
Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev. Sursa: Agerpres

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate vorbește despre riscul de escaladare a conflictului ”dacă există o amenințare la adresa existenței Rusiei.”

”Acesta nu este o cacealma”. Rusia are dreptul de a folosi arma nucleară dacă consideră că este necesar. Acest lucru a fost declarat de fostul președinte și prim-ministru rus, Dmitri Medvedev, acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

”Rusia va folosi arme nucleare dacă ea sau aliații săi sunt atacați folosind astfel de arme sau dacă există o amenințare la adresa existenței Rusiei”, a adăugat Medvedev. În plus, a spus el, Moscova ”va face tot posibilul pentru a împiedica vecinii ostili, precum Ucraina, să cumpere arme nucleare”.

 

Referendumul privind anexarea și anunțul iminent al lui Putin

Între timp, astăzi în teritoriile ocupate ale Ucrainei este ultima zi în care se vor vota pentru referendumul convocat de Moscova pentru anexarea acelor regiuni la Rusia. Consultarea, împotriva Kievului și Occidentului, are loc în regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporizhia.

Președintele rus Vladimir Putin va ține ”un discurs istoric” pe 30 septembrie în Camere. Cel mai recent raport de informații de la Londra afirmă că ”există o posibilitate realistă ca Putin să folosească discursul pentru a anunța oficial anexarea regiunilor ocupate ale Ucrainei la Federația Rusă. Referendumurile sunt în desfășurare și se vor încheia astăzi”.

Potrivit Europa Today, peste 50% din populația celor patru teritorii a votat deja și din acest motiv referendumurile pentru anexare sunt ”valide”. Agenția de știri de stat rusă Tass a declarat că prezența la vot a fost de 86,89% la Donețk, 83,61% la Lugansk, 63,58%, la Herson 66,43%, 26,% la Zaporizhia.

 

Amenințarea nucleară rusă

Vorbind despre referendum, Medvedev însuși declarase că anexarea regiunilor separatiste va permite Moscovei să-și întărească ofensiva militară. Referendumurile din Donbass ”au o importanță deosebită nu numai pentru protecția sistemică a locuitorilor (...) ci și pentru restabilirea justiției istorice. Invadarea teritoriului Rusiei este o infracțiune și, dacă este comisă, permite utilizarea a tuturor forțelor de autoapărare”, a adăugat el.

Potrivit lui Medvedev, ”transformarea geopolitică a lumii va deveni ireversibilă” după ”integrarea de noi teritorii” în Rusia. 

Citește și:

Dmitri Medvedev ameninţă: Noile regiuni ucrainene anexate ar putea fi apărate cu arme nucleare strategice

Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei, a declarat că referendumurile organizate de responsabili proruşi numiţi de Moscova şi autorităţile separatiste în mari zone ale teritoriului ucrainean ocupat de ruşi vor avea loc şi că 'nu există cale de întoarcere'.

'Republicile din Donbas (Doneţk şi Lugansk) şi alte teritorii vor fi primite în Rusia', a spus el. Medvedev a declarat că apărarea tuturor teritoriilor va fi consolidată semnificativ de către forţele armate ruse, adăugând: 'Rusia a anunţat că nu doar capacităţile mobilizate, ci şi orice arme ruseşti, inclusiv arme nucleare strategice şi arme bazate pe noi principii, ar putea fi folosite pentru o astfel de protecţie'.

Referendumurile care urmează să aiba loc începând de vineri în teritorii aflate sub controlul ruşilor în regiunile Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie din Ucraina, precum şi într-o zonă a regiunii Nikolaev (Mikolaiv) se aşteaptă în mare măsură să producă rezultate care să susţină în mod covârşitor aderarea la Rusia. Aceste referendumuri, organizate la repezeală în decurs de câteva zile, sub ocupaţie militară, au fost calificate deja false de către Ucraina şi aliaţii săi occidentali.

Dacă vor fi admise în componenţa Federaţiei Ruse, teritoriile ucrainene ocupate - unde contraofensiva ucraineană s-a accelerat în ultimele săptămâni - vor avea dreptul, conform doctrinei nucleare a Moscovei, să intre sub umbrela nucleară rusă.

Moscova nu controlează integral niciuna dintre cele patru regiuni pe care se aşteaptă să încerce să le anexeze; regiunile Doneţk şi Zaporojojie sunt ocupate de armata rusă în proporţie de numai aproximativ 60% şi respectiv 66% .

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel