Dispute între NASA și compania lui Jeff Bezos. Blue Origin ar fi compromis trimiterea oamenilor pe Lună în 2024

Dispute între NASA și compania lui Jeff Bezos. Blue Origin ar fi compromis trimiterea oamenilor pe Lună în 2024  /  Foto: Instagram / Jeff Bezos
Dispute între NASA și compania lui Jeff Bezos. Blue Origin ar fi compromis trimiterea oamenilor pe Lună în 2024 / Foto: Instagram / Jeff Bezos

NASA acuză compania spațială privată a lui Jeff Bezos, Blue Origin, că a amenințat că va compromite posibilitatea de reluare a explorării spațiului de către om.

Blue Origin, compania lui Jeff Bezos, a lansat acțiuni în justiție împotriva agenției spațiale americane la începutul acestui an, în urma efortului eșuat de a construi un modul lunar pentru programul spațial Artemis, care își propune să readucă oamenii pe Lună în acest deceniu.

Misiunea lunară a fost inițial programată pentru 2024, dar această dată pare acum neverosimilă ca urmare a protestelor Blue Origin.

Acțiunea în justiție a început după ce SpaceX-ul lui Elon Musk a câștigat contractul lucrativ pentru dezvoltarea navei sale spațiale Starship, după ce NASA a lansat o cerere de oferte de la companiile spațiale pentru a construi un modul lunar.

Acest lucru a determinat Blue Origin să intenteze un proces de 50 de pagini la Biroul de Responsabilitate al Guvernului (GAO), acuzând NASA că „a schimbat termenul în ultimul moment”.

GAO a respins nemulțumirile, dar Blue Origin a depus o nouă contestație la Curtea Federală de Reclamații din SUA, acuzând NASA că ar fi adus prejudicii firmei lui Bezos. Disputa legală a dus la întârzieri în colaborarea dintre NASA și SpaceX, termenul 2024 fiind suspendat până la soluționarea acestuia, scrie TheIndependent.

Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume. Îi va trimite lui Jeff Bezos o statuie a cifrei 2 și o medalie de argint

Elon Musk a câștigat "cursa" pentru titlul de cel mai bogat om al Planetei. Miliardarul are de gând să-i trimită vechiului său rival, Jeff Bezos, o statuie a cifrei 2 și o medalie de argint. 

Luni, 28 septembrie, antreprenorul Tesla și Space X a devenit cel mai bogat din lume și a treia persoană din istorie care valorează peste 200 de miliarde de dolari, potrivit Forbes. 

Musk a scris într-un e-mail pentru Forbes că intenționează să-i trimită lui Jeff Bezos un memento sub forma unei medalii de argint și a unei statui cu cifra 2: „Îi trimit lui Jeffrey B. o statuie gigantică a cifrei „2”, împreună cu o medalie de argint”, a scris Musk.

Primul care a ajuns la averea de 200 de miliarde de dolari a fost Jeff Bezos, în august 2020. Fondatorul Amazon a fost urmat de Bernard Arnault, proprietarul LVMH LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel