Disney are la conducere pentru prima dată o femeie. Cine este noul director executiv

Sursă foto: The Walt Disney Company
Sursă foto: The Walt Disney Company

Compania Disney are la conducerea sa o femeie, prima din istoria de 98 de ani. 

Walt Disney a ales o femeie care va prelua cârma companiei, pentru prima dată în istoria de 98 de ani a gigantului din domeniul divertismentului, relatează BBC. Susan Arnold, care este membru al consiliului Disney de 14 ani, îi va urma lui Bob Iger la sfârșitul acestui an.

Ea a fost anterior director executiv al firmei globale de investiții Carlyle. Iger, care a demisionat din funcția de director executiv al Disney în 2020, după 15 ani în acest rol, va părăsi compania până la sfârșitul acestei luni.

Arnold a mai ocupat funcții de conducere

„Pe măsură ce intru în acest nou rol de președinte al consiliului de administrație, aștept cu nerăbdare să continui să servesc interesele pe termen lung ale acționarilor Disney și să lucrez îndeaproape cu CEO Bob Chapek, pentru moștenirea de un secol a companiei în excelență creativă și inovație”, a spus Arnold într-o declarație.

Ea a ocupat, de asemenea, funcții de conducere la unele dintre cele mai mari companii din America.

În ultimii opt ani, Arnold a fost director executiv la Carlyle Group, având anterior funcții înalte în cadrul gigantului de bunuri de larg consum Procter and Gamble, dar și la fast-food-ul McDonald's.

„Susan este un director incredibil de apreciat al cărui experiență bogată, integritate neclintită și judecată bazată pe experiență au fost de neprețuite pentru companie de când s-a alăturat pentru prima dată în consiliu în 2007”, a spus Iger, fostul director. 

Noi structuri de conducere în cadrul marilor companii

Numirea ei vine pe măsură ce companiile mari se îndepărtează de structurile de management în care rolurile de director executiv și de președinte sunt deținute de aceeași persoană, după presiunea experților în guvernanța corporativă, a investitorilor și, în unele cazuri, a autorităților de reglementare pentru a separa cele două poziții cheie.

Ieșirea lui Iger marchează sfârșitul unei ere pentru Disney, fostul director ocupând un rol de conducere în companie din 1996.

Te-ar mai putea interesa și: Casa din 'Singur acasă' poate fi închiriată pentru o noapte, la licitație

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel