EXCLUSIV  Din 2024, ar putea fi eliminat impozitul pe venit de 10% pentru salariul minim

 Ce salariu este considerat suficient pentru o viață fără grijă în România? Opiniile trecătorilor din Piața Unirii / Foto: Agerpres
Ce salariu este considerat suficient pentru o viață fără grijă în România? Opiniile trecătorilor din Piața Unirii / Foto: Agerpres

Președintele Comisiei de Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, Adrian Solomon, a vorbit despre declarația lui Marcel Ciolacu privind scutirea impozitului de 10% pe venit, din 2024.

Președintele Comisiei de Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, Adrian Solomon, a fost invitatul DC News TV, acolo unde a răspuns întrebărilor adresate de moderatorul Alex Vlădescu.

În urmă cu câteva săptămâni, a precizat public, neștiindu-se dacă a fost o declarație electorală sau nu, că taxarea muncii în România va fi redusă la 0, din 2024, neprezentând mai multe detalii în acest sens. Această declarație vine pe fondul în care, în țara noastră, nivelul de taxare pe muncă este unul dintre cele mai mari din regiune, mai mare decât și în Olanda.

Controversa Ciolacu - zero impozit pe venit, din 2024

Totodată, ar fi vorba doar despre salariul minim, cel puțin în primă fază.

„Nu știu care a fost cu adevărat declarația. Dacă e vorba de impozit, probabil că se va merge pe soluții ca aceasta, ca impozitul pe venit să fie 0.”, ne-a spus deputatul Adrian Solomon.

DC News a consultat mai mulți fermieri având în vedere ultimele schimbări fiscale și legislative, mulți fermieri temându-se, în același timp, de concedieri.

„Eu știu că s-a reglementat un salariu diferențiat pentru construcții, agricultură și industrie alimentară care a intrat în vigoare de la 1 noiembrie, anul acesta, iar acest lucru a dus la păstrarea salariilor pentru angajați. Acum, pe perioada iernii, există și ferme care merg pe cultura mare, culturile de pomi fructiferi, de viță de vie, nu prea au încărcare, iar majoritatea lucrătorilor erau trimiși în șomaj tehnic. Ceilalți, care rămân în fermele de animale, probabil că vor avea în continuare de lucru. Vom vedea ce se întâmplă în primăvară.”, a mai completat deputatul.

Măsurile „divine” din 2024 vor necesita noi taxe?

Având în vedere măsurile și promisiunile care au fost făcute la nivel de executiv, mulți specialiști s-ar aștepta și la creșteri de taxe pentru a facilita presiunea - mare, considerată de unii - asupra bugetului public de anul viitor.

„Premierul Marcel Ciolacu nu vrea creșteri de taxe prin aplicarea Legii pensiilor, în aplicarea celorlalte legii care au fost și vor fi votate. ”, a spus deputatul, reasigurând declarațiile premierului potrivit cărora nu vor fi creșteri de taxe în 2024. Cu toate acestea, între timp, au fost aprobate modificări (N.R. despre Legea de asumare) prin care cresc taxele pentru o parte din mediul de afaceri, o măsură care va intra în vigoare la anul.

„Altele noi a spus că nu vor mai fi, în contextul aprobării Legii pensiilor și care a adus, din partea liberală a coaliției, o emoție crescută că vor fi bani necesari în plus de adunat la buget prin noi taxe și impozite, iar atunci a venit premierul și a anunțat că nu vor fi aceste taxe. Modificările făcute pe Legea de asumare au fost dezbătute mai bine de trei luni de zile în spațiul public, se știe foarte clar de ce au fost luate.”, a încheiat Adrian Solomon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel