DIETĂ. Paradoxul omului modern, primul pas către SLĂBIRE

Cântar
Cântar

Pentru a slăbi, fără a te mai îngrășa la loc sau chiar mai mult, trebuie să ai în vedere în primul rând să te cunoști pe tine și obiceiurile tale de zi cu zi. 

Dacă nu știai, paradoxal, mănânci de două sau de trei ori mai multe calorii decât mâncau bunicii tăi. În ciuda acestui fapt, nu dai corpului nici măcar 30% din macronutrienții, vitaminele, mineralele, fitonutrienții necesari pentru a funcționa optim. 

Potrivit informațiilor din cartea ”Stil de viață, nu dietă”, aproape toți participanții la un studiu au estimat greșit cantitățile consumate din fiecare grupă de alimente. Majoritatea au spus că au consumat cu 30% mai puține grăsimi și dulciuri, cu 70% mai multe lactate, cu 40% mai multe legime, cu 70% mai multe fructe, cu 30% mai puțină pâine și cereale decât o făcuseră în realitate. Concluzia a fost că tendința este să credem că mâncăm cantități mai mari din alimentele nutritive și mai mici din alimentele care nu sunt tocmai sănătoase. 

De aceea, primul pas pentru a ajunge la o siluetă mult dorită e să conștientizăm ce și cât mâncăm. 


Prin urmare, nu veți primi o rețetă pentru o siluetă perfectă în 3 zile, ci un test: Scrieți, timp de o săptămână, într-o agendă, ce mâncați și ce beți. Așa, veți conștientiza și singuri unde greșiți. Lista are un rol important în slăbire. Conștientizarea a ceea ce mâncăm ne face să ne simțim și un pic... vinovați și ne vom gândi de două ori înainte să mâncâm iar un aliment nesănătos, care ne îngrașă și ne îmbolnăvește. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel