Andreea Sava oferă câteva sfaturi care "te vor ajuta să dai jos câteva kilograme", promite jurnalista.
1. Mai multe proteine
Organismul depune mai mult efort ca să descompună proteinele. Asta înseamnă, o dată, că va consuma mai multe calorii, în plus procesele metabolice se vor intensifica pentru a putea face față și senzația de sațietate durează mai mult. Deci, numai avantaje. Atenție, însă, NU spun să mâncați DOAR proteine, ci doar să măriți aportul.
2. Mai multe fibre
Fibrele favorizează tranzitul intestinal deci digestia. Cele mai bune surse de fibre sunt legumele, fructele și produsele din cereale integrale. Iarăși, însă, trebuie să aveți grijă mai ales cu fructele. Acestea trebuie mâncate separat, la distanță de 2 ore de orice masă și în prima parte a zilei. Plus că, în cazul curei de slăbire, e bine să le alegeți pe cele mai puțin dulci.
[citeste si]
3. Nu bea apă după masă, ci înainte
Apa imediat după ce ai mâncat încetinește digestia. Un pahar de apă, însă, băut cu jumătate de oră înainte de masă va avea efectul contrar și va mai tempera senzația de foame.
4. Pune-ți puțin în farfurie și mestecă încet
Adesea mâncăm mai mult decât avem nevoie doar ca să terminăm tot din farfurie. Or fi sechele din copilărie. Este o chestie psihologică. Așa că pune-ți mai puțin. Doar poți oricând să-ți mai iei o porție, dacă va fi cazul.
Citiți continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News