Dide va sta de Crăciun și Revelion în arest. „Așa ceva nu se poate! În România, nici justiția nu mai apără drepturile omului… Parcă e de necrezut!”

Cristian Mihai Dide a mai primit o lovitură.

Cristian Mihai Dide își va petrece sărbătorile după gratii. Activistul civic a primit încă 30 de zile de arest preventiv în dosarul „droguri la DIICOT”.

”Dide a primit încă 30 de zile de arest! Va fi ținut închis până pe 21 ianuarie 2022! Așa ceva nu se poate! În România, nici justiția nu mai apără drepturile omului… Parcă e de necrezut! Atât de gravă este fapta lui Dide, încât instanța a admis propunerea DIICOT de prelungire, a duratei măsurii arestării preventive, la 60 de zile?! Are parte Cristian-Mihai Dide de un proces corect? Pe zi ce trece, pare că este doar o răzbunare a unui procuror lezat în orgoliu, care preferă să lupte cu toate armele, ca și când ar fi ultima bătălie pe care o are de dus.

În data de 15.12.2021,Procurorul Diicot Iași, Vasile A., și-a umflat mușchii încă o dată și a cerut prelungirea măsurii arestului preventiv cu încă 30 zile. Vorbim aici de același procuror pe care l-am ironizat într-o postare, citând o frază absurdă din rechizitoriul dosarului unui antreprenor de cânepă, din cei doi arestați la Iași în 2020. https://www.facebook.com/legalizam.ro/photos/186304486441582

Acesta a trimis către instanța ce judecă cauza lui Dide o propunere de prelungire a măsurii de arestare preventivă, pe motiv că Dide reprezintă în continuare un pericol pentru ordinea și sănătatea publică și că nu poate fi lăsat în libertate pentru că le este frică să nu se apuce de trafic de droguri pe internet. Penibil!

În ciuda apărărilor aduse de avocat și a dovezilor că Dide ar fi făcut demersuri legale privind fapta pe care a săvârșit-o, Judecătorul Alina Ungureanu a admis cererea procurorului! Tribunalul Iași: “admite propunerea procurorului, formulată la data de 15.12.2021 [...] de prelungire a duratei măsurii arestării preventive în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Dide Cristian – Mihai [...] începând cu data de 23.12.2021 până la data de 21.01.2022, inclusiv.” Pronunțată astăzi: 17/12/2021.

DIICOT nu lucrează, se face că lucrează, la trafic de droguri și crimă organizată. De ce spunem asta? Pentru că dacă nu ar fi așa, nu am fi în realitate campioană UE la trafic de copii!

”Global Slavery Index” arată că România este între campioanele mondiale ale sclaviei moderne, cu majoritatea victimelor folosite pentru exploatare sexuală. În iunie anul acesta, Consiliul Europei, prin Grupul de Experți pentru Acțiune împotriva Traficului de Persoane (GRETA), a somat România să ia măsuri împotriva traficului de persoane, jumătate dintre românii traficați pentru scopuri sexuale fiind copii. DIICOT, instituția direct responsabilă pentru investigarea acestor crime, aleargă după licurici! În comparație cu Dide, adevăratele rețele de trafic și crimă organizată chiar pun în pericol sănătatea, stabilitatea, demnitatea și siguranța românilor! Nu Dide! Vrem să știm exact felul în care Dide a pus în pericol ordinea și sănătatea publică!

Câți oameni au fost puși în pericol? Cine sunt acei oameni? Și atunci, care este scopul acestei măsuri excesive? De ce motivările judecătoarei Ungureanu au fragmente din motivările clasice, ale traficanților de droguri? Poate îi este teamă de acest fenomen al legalizării, care este în creștere, dar menținerea lui Dide în arest pentru încă 30 de zile nu rezolvă această problemă, din contră! Și în plus, scade încrederea noastră în instituțiile statului și în justiție, tot mai mult… Ne aflăm în era în care, un activist civic este arestat, fără să fie judecat echitabil și să aibă o sentință, pentru 60 de zile, într-un stat membru UE! Așa ceva nu este normal!”, a transmis asociația care militează pentru legalizarea marijuanei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel