DICȚIONAR MEDICAL. Ce sunt pietrele la rinichi și DE CE apar mai ales vara. Dr. Gheorghe Niță: Asta este explicația

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Medicul Gheorghe Niță, reputat chirurg urolog, a explicat, joi, 10 iunie, la DICȚIONAR MEDICAL, ce sunt pietrele la rinichi și de ce apar ele mai ales vara. 

 

 

"Pietrele la rinichi sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, există descrieri ale acestei afecțiuni încă din Antichitate. Așa cum le spune și numele, reprezintă formarea unor calculi, concrețiuni calcare la nivelul căilor urinare. Rinichiul are o parte care produce urina și un sistem colector, un sistem de tuburi care conduce urina de la rinichi către vezica urinară. În acest sistem de tuburi, în anumite situații, deoarece urina conține o concentrație mare de săruri minerale, aceste săruri minerale se pot depune și pot duce la formarea de pietre la rinichi.", a declarat dr. urolog Gheorghe Niță, pentru DC MEDICAL. 

De ce apar pietrele la rinichi mai ales vara?

"Sunt anumiți factori care duc la formarea pietrelor la rinichi, printre care consumul de lichide inadecvat, este unul dintre principalii factori. Avem tendința de a consuma mai puține lichide vara sau, deși consumăm mai multe decât iarna, trăim într-un mediu mai cald, transpirăm mai mult, astfel urina va fi mai concentrată. Asta este explicația pentru care pietrele la rincihi apar mai frecvent vara.", a precizat medicul urolog Gheorghe Niță, la DICȚIONAR MEDICAL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel