Bercea-Băsescu. Dezvăluiri din raportul SPP depus la Parlament

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Raportul SPP cu privire la Mircea Băsescu a fost discutat, miercuri, la Senat. 

Preşedintele comisiei, Corneliu Dobriţoiu, a declarat că din raport rezultă "fără dubii" că SPP şi-a îndeplinit misiunile în baza legii şi conform legii şi că fratele şefului statului nu a beneficiat de protecţie informativă, pentru că nu are acest drept.

"În opinia mea, răspunsurile oferite în document de către Serviciul de Protecţie şi Pază sunt clare, cum am spus, nu lasă loc de interpretări, dar rămâne să vedem care va fi poziţia colegilor mei din comisie şi dacă ei vor solicita informaţii suplimentare, informaţii care să fie furnizate, prin prezenţa în comisie a directorului SPP, dar nu cred, pentru că tema a fost clară şi răspunsul, limpede ca lumina zilei", a spus Corneliu Dobriţoiu.

George Maior, SRI: Traian Băsescu a fost INFORMAT despre cazul BERCEA. Nu am mai trimis informări din 2011, decât la Parchete

Potrivit știripesurse.ro, din raportul SPP rezultă că Traian Băsescu nu a fost la Bercea Mondial acasă, iar în ceea ce privește întâlnirea de la Costești dintre Traian Băsescu și Bercea Mondial, SPP nu a avut niciun fel de informare de la celelalte servicii cu care colaborează. 

Raportul vine după ce președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a cerut Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului pentru Protecţie şi Pază întocmirea unui raport din care să rezulte dacă preşedintele Traian Băsescu a fost sau nu informat despre activităţile ilegale ale lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. 

În document se mai arată că SRI ar fi trebuit să-l informeze pe preşedinte despre relaţiile fratelui său cu rudele lui Bercea Mondial, susţin surse politice. Raportul este unul clasificat aşa că nu pot avea acces la el decât cei care au certificat ORNISS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel