EXCLUSIV  Dezvăluiri cu Chef Foa: Ce are mereu în frigider

Cine este șeful în bucătăria lui Chef Foa? 

Ce conține meniul de vară și cum arată o cină romantică pentru noua vedetă Kanal D? Răspunsurile vin din partea lui Chef Foa, exclusiv, pentru DC News!

- Chef Foa, cum ai primit propunerea Kanal D pentru a prezenta show-ul culinar “Cine-i Chefu’?”?

Propunerea a venit ca o provocare interesantă. În același timp, m-am gândit că e un mod original și frumos de a le oferi telespectatorilor o rețetă pe zi. Ca să câștigi 1.000 de Euro, așa cum se întâmplă în cadrul fiecărei ediții, trebuie să se reproducă rețeta mea. Asta e exact ce-mi place și ce doresc să ofer telespectatorilor: să le transmit din ceea ce știu eu din bucătărie. Eu așa am debutat le televizor, cu educarea culinară a telespectatorilor. Mi-am dorit să "destup" urechile, ochii și să lărgesc orizonturile oamenilor în materie de bucătăreală.

Emisiunea îmi place foarte mult, îmi plac concurenții și sunt sigur că va crește și nivelul de dificultate în ceea ce privește experiența culinară a participanților. “Cine-i Chefu’?” este o emisiune care te poate testa din mai multe puncte de vedere pe tine, ca și concurent, iar pentru telespectator este o adevărată aventură cu o rețetă livrată în fiecare ediție a emisiunii.

(oar_w460)

- Cum a fost la premiera emisiunii? Ai avut emoții?

Tot timpul am emoții, indiferent de proiectul în care sunt implicat! Dar am mare încredere în echipă și asta mă face să trăiesc liniștit. Se vede și la TV că toată lumea vrea ca emisiunea să iasă foarte bine.

- Ai un prieten de nădejde care te urmărește peste tot, un superb exemplar canin. Nu ți-e greu să pleci mereu cu el de acasă?

Nu mi-e greu să plec cu el de acasă, este o plăcere. Viața fără Putz (numele cainelui – n.r.) e cam goală!

- Aveți și un premiu pe măsură la emisiune. În doar 60 de minute, se câștigă 1000 euro! Pentru tine ce preparat din bucătărie valorează 1000 euro?

Toate preparatele pot valora 1000 de Euro, pentru că nu este vorba despre ce ingrediente amesteci, ci despre gustul de la final. Este despre implicarea fiecăruia, despre munca în echipă. Cuplurile trebuie să funcționeze astfel încât să rezulte un preparat delicios.

Mâncarea este intermediul prin care îi poți face pe plac persoanei pentru care gătești. Nu ești mândru de ce ai gătit? Nu are gustul potrivit? Fără nervi și fără stres o iei de la capăt. Asta este lege în bucătărie!

- Ce îți place să gătești cel mai mult?

Depinde de starea de spirit și de sezon. Îmi plac multe feluri de mâncare. Nu mă gândesc niciodată că „asta nu pot face”. Învăț non-stop și îmi depășesc barierele. În funcție de cum mă simt, gătesc mai iute, mai picant, mai proaspăt, mai maturat.

- Care este felul tău de mâncare preferat, gătit de tine sau nu ?

Prepar cu același drag sarmale, mici, sau fine dining („fine dining” - folosit în peisajul culinar, în special când se discută despre restaurantele cu pretenții și prețuri pe măsură – n.r.). Nu plec din bucătărie nici când e vorba de gătitul molecular, (Gustul rămâne intact, însă modul în care sunt prezentate mâncărurile este unul spectaculos – n.r.) haute couture, haute cuisine (haute cuisine se practică în locuri de tip Palace sau în restaurante care au 2 sau 3 stele Michelin – n.r.)

Am foarte multe feluri de mâncare preferate. Ador jamon, salata de vinete și cartofii prăjiți. Cu ultimele două am copilărit.

- Ce anume nu îți lipsește niciodată din frigider?

Apa.

(oar_w460)

- Ce meniu propui pentru zilele toride, de vară?

Apă, cu un PH bun și dintr-o sursă cât mai curată. Hidratarea continuă este cel mai fresh lucru pe care îl poți face vara asta.

- Cum arată o cină romantică pregătită de Chef Foa și ce conține ea mai exact?

O cină romantică nu e definită de preparate ci de context și de emoția pe care o presari în mâncare. Set-up-ul este la fel de important, cum aranjezi și cum aștepți persoana pentru cină. Soția, în cazul de față. O cină romantică este despre surpriză.

- Care este rețeta succesului atunci când gătești pentru soția ta? Cu ce anume îți place să o surprinzi?

Când o surprind îmi place să spun că „fac dreptate ingredientelor”. Adică nu gătesc ceva care nu e pe gustul ei. Rețeta succesului este dragostea și atenția față de partener.

Partea bună când gătesc pentru cineva special e că îmi eliberez mintea și o relaxez cu gânduri despre dragoste, lucruri care-mi plac. Așa ajung la rezultatul dorit.

(oar_w460)

- Tu ești șeful în bucătărie și acasă?

Da. Cel puțin așa zic eu.

- Care a fost cel mai tare preparat pregătit de tine până acum? Cel mai sofisticat, să zicem?

Cu atât de multe talente culinare e greu să-ți mai dai seama ce înseamnă un preparat „sofisticat”. Cu toate astea, un produs sofisticat, din punctul meu de vedere, mi s-a părut “bulls-ul shaormăresc” pe care l-am gătit la “Cine-i Chefu’?”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel