Dezbatere GDS: Mişcarea civică #Rezist, premiată

Mişcarea civică #Rezist a primit, vineri, Premiul Grupului pentru Dialog Social (GDS) pe 2017 pentru susţinerea justiţiei şi a statului de drept.

'În urma unei dezbateri din Grup, am apreciat că a fost mişcarea cea mai relevantă de anul trecut pentru susţinerea societăţii civile, a justiţiei şi a statului de drept din România, în condiţiile în care au fost câteva încercări de forţare a mâinii legislative prin nişte ordonanţe de urgenţă, prin propuneri de legi', a declarat Magda Cârneci, preşedinte al Consiliului Director al GDS, cu prilejul ceremoniei de decernare a premiului.

În cadrul evenimentului, mai mulţi reprezentanţi ai #Rezist au primit diplome.

Magda Cârneci a adăugat că premiul GDS există din 1994 şi că, de-a lungul timpului, a fost acordat unor personalităţi importante, organizaţii şi asociaţii. Europarlamentarul Monica Macovei a afirmat, la o dezbatere ce a urmat ceremoniei de acordare a Premiului GDS pe 2017, că activitatea anticorupţie şi protestele au ridicat România în ochii tuturor statelor membre ale Uniunii Europene (UE) şi nu numai.

Scriitorul Gabriel Liiceanu a declarat că, în urma protestelor, România a dobândit 'un capital formidabil' la capitolul imagine, care nu trebuie pierdut.

Mihai Tudorică de la grupul Rezistenţa crede că, în prezent, se cristalizează nişte poli politici care vor fi în stare la alegerile următoare să vină cu o opţiune bună.

[citeste si]

'Unul dintre obiectivele noastre declarate de anul trecut e acela de a crea şi a aduce, a atrage persoane care la un moment dat să facă pasul şi să treacă în politică (...) Trebuie să terminăm cu ideea că politica e un lucru rău, politica e o formă de implicare civică şi atunci din grupul nostru probabil că în cursul anului acesta vor fi oameni care vor face saltul în politică', a spus Mihai Tudorică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel