Detalii noi ies la iveală în cazul tragediei din Constanța

Tragedia din Constanța care a dus la moartea a trei tinere a scos la iveală detalii importante.

Doar una dintre cele trei dansatoare care au murit în incendiul izbucnit într-un restaurant libanez din centrul Constanţei avea contract de muncă la o întreprindere individuală, alta decât societatea care are respectivul local în administrare, a declarat directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Eugen Bola, scrie România TV.

Acesta a mai declarat că pentru celelalte două dansatoare decedate contractele de muncă expiraseră din toamna anului trecut, iar cu privire la patra dansatoare, cea rănită grav, nu a fost găsit niciun fel de contract de muncă. Reprezentantul ITM Constanţa a precizat că verificările în acest caz sunt în derulare, urmând ca inspectorii să discute cu toţi administratorii societăţilor implicate în acest caz.

"Pentru că fetele nu aveau contracte de muncă, este evident că nu au fost instruite sub aspectul securităţii muncii şi al PSI. (...) Trebuie să vedem cine şi cu ce societate avea relaţii contractuale. (...) Se pare că restaurantul Beirut ar fi administrat de societatea Middle East Parteners SRL. (...) Dansatoarea cu contract de muncă era angajata unei întreprinderi individuale. (...) Sunt cazuri în care fetele figurează angajate ca lucrător comercial, dar ele sunt puse să fie dansatoare, animatoare ... Trebuie să verificăm mai multe aspecte", a afirmat Eugen Bola conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel