Detalii oficiale din ancheta deschisă după moartea lui Bogdan Gigină

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a anunțat că cercetează dosarul privind decesul subinspectorului de poliție Bogdan Gigină, sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă.

Printr-un comunicat transmis duminică, Parchetul de pe lângă Tribunalul București informează că "până în prezent au fost efectuate cercetarea la fața locului, autopsia medico-legală și au fost ridicate imaginile înregistrate de camerele de supraveghere în vederea reconstituirii traseului coloanei oficiale din care făcea parte polițistul decedat".

Totodată, se mai arată în documentul citat, au fost audiate "persoane care aveau cunoștință despre împrejurările concrete în care s-a produs incidentul, respectiv polițiștii din coloană și cei aflați în intersecție, muncitorii care efectuau lucrările de reparații, precum și alți martori oculari aflați în zonă".

De asemenea, arată anchetatorii, "pentru lămurirea tuturor împrejurărilor cauzei au fost solicitate Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliției Române și Direcției Generale de Poliție a Municipiului București actele normative interne care reglementează cadrul general de constituire a coloanelor oficiale, actele interne emise cu privire la coloană oficială din care făcea parte lucrătorul de poliție decedat, precum și date cu privire la componența coloanei la momentul incidentului. Până în prezent ne-au fost furnizate parțial informațiile solicitate".

[citeste si]

A fost cerută, de asemenea, și documentația privind efectuarea lucrărilor de reparație de la locul producerii evenimentului (actele de autorizare, contractele încheiate, procedurile de executare a lucrării, inclusiv elementele de semnalizare și siguranță specifice).

În același timp, au fost solicitate datele stocate cu privire la comunicațiile interne ale polițiștilor implicați în deplasarea coloanei, transmite Agerpres.

În zilele următoare vor fi continuate audierile persoanelor care au cunoștință despre circumstanțele în care s-a produs evenimentul ce face obiectul dosarului.

Totodată, urmează să fie dispusă expertiza tehnică cu privire la vehicul și dinamica producerii accidentului, precum și cu privire la imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București - Secția de urmărire penală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul D.G.P.M.B. - Serviciul Omoruri, mai precizează comunicatul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel