Descoperire de senzație pe iahtul prințului moștenitor saudit

Salvator Mundi (Mântuitorul Lumii), una dintre cele mai scumpe picturi din lume,  a fost expusă pe iahtul prințului moștenitor saudit. 

Potrivit The Guardian, tabloul vechi de 500 de ani, care este atribuit lui Leonardo Da Vinci , se află pe unul din iahtul lui Mohammed bin Salman.

Tabloul a devenit cel mai scump din lume după ce a fost vândut în anul 2017 cu 450,3 milioane de dolari. Reprezentanţii Muzeului Luvru din Abu Dhabi nu au făcut publică, la momentul respectiv, identitatea celui care a cumpărat tabloul la licitaţie, spunând doar că Departamentul de Cultură şi Turism din Abu Dhabi a achiziţionat capodopera.

Salvator Mundi, cea mai scumpă pictură vândută vreodată

Pictura îl prezintă pe Hristos, în îmbrăcăminte renascentistă, oferind o binecuvîntare cu mâna dreaptă ridicată și cu degetele încrucișate, în timp ce în mâna stângă ține o sferă de cristal.

,,Salvator Mundi" urma să fie expus în septembrie anul trecut la Louvre Abu Dhabi dar muzeul din Emirate a anunțat, spre surpriza generală, amânarea expoziției. Deoarece de la momentul vânzării tabloul nu a mai fost văzut, în urmă cu câteva luni au apărut informații potrivit cărora acesta ar fi dispărut.

Vezi si: "Plugul cu boi" al lui Nicolae Grigorescu, scos la licitație

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel