Denisa Manelista, boală. De unde ar veni salvarea

Denisa Manelista trece prin momente grele. Diagnosticată cu o boală grea, cântăreața primește ajutor din toate părțile. 

După ce Anamaria Prodan a anunțat că va plăti costurile tratamentului în Cuba și chiar a trimis dosarul către două clinici specializate, Leo Iorga sare în ajutorul artistei.

”Ideea principală cu a tratamentului în Cuba a venit de la mine în sensul că Anamaria Prodan a propus să suporta cheluielile. Faptul că s-a întârziat răspunsul s-a întâmplat și în cazul meu, eu în acest moment mă aflu în tratament deci nu există termenul de vindecat. Sunt adeptul terapiei holistice care se concentrează asupra cauzei bolilor. Ce alopată tratează efectul, însă nu pot nega sub nicio formă marea utilitate a terapiei alopate.”, a spus cântărețul la emisiunea lui Capatos.

Ce este medicina alopată?

Medicina clasică, convenţională, cea care este aplicată în spitalele zilelor noastre, cunoscută şi sub numele general de medicină alopată, este medicina care defineşte sănătatea ca fiind de fapt absenţa bolii, aceasta definiţie bazându-se deci pe un enunţ negativ.

Alopatia este o medicină a contrariilor şi cele mai multe dintre medicamentele pe care le foloseşte pentru tratamente au prefixul “anti”, de exemplu febra se tratează cu antitermice, durerea cu antialgice, tusea cu antitusive etc. Este un tip de medicină familiar societăţilor occidentale şi reprezintă o abordare biologică a vindecării.

În medicina clasică, bolile mentale şi dereglările emoţionale sunt de obicei văzute ca o boală a creierului, sau ca defecte de caracter, medicii cautând să trateze aceste dereglări prin modificarea fiziologiei creierului cu ajutorul medicamentelor sau a modificarilor comportamentale. Medicina alopată nu ţine cont de impactul minţii asupra sănătăţii sau vindecării. 

Ce este medicina holistică?

Spre deosebire de medicina alopată, medicina holistică vede starea de sănătate ca fiind de fapt o stare de completă bunăstare fizică, mentală şi socială (holism – concepţie potrivit căreia întregul nu poate fi redus la suma componentelor sale, deoarece aceste componente sunt în strânsă interacţiune între ele.

Bolnavul nu este privit ca o sumă a organelor sale, ci ca un ansamblu de elemente care interacţionează între ele, iar metodele de tratament se adresează bolnavului şi nu bolii organelor respective, ocupându-se concomitent de mintea, corpul sau sufletul acestuia. Altfel spus, medicina holistică este arta şi ştiinţa vindecării care se adresează persoanei privită ca un TOT, un întreg indivizibil – corp, minte şi spirit şi urmareşte evaluarea şi echilibrarea fiinţei umane, din punct de vedere fizic, emoţional, mental şi spiritual.

Boala este privită ca o manifestare a unei disfuncţii a întregii fiinţe şi nu ca un eveniment izolat. Cu alte cuvinte ea se adresează tuturor părţilor unei persoane şi nu unui anume aspect fizic în care boala este mai evidentă. 

Leo Iorga povestește despre experiența cubaneză.

”Eu am trimis la cele două mari sau trei institute cabaneze de specialitate. Ei tratează în stil diferit, este vorba de imunoterapie. Față de tratamentele chimice care sunt extrem de utile pe moment, pe termen lung fac foarte mult rau sau își pierd eficacitatea după pentru că sunt un om care are experiență în domeniul ăsta.”, a spus acesta.

Tratament minune

”Există tratamentul numit și nu este un secret, o substanță imunomodelatoare, se numește Nivolumab și costă vreo 300.000 de dolari.”, a mai mărturisit acesta.

Ce este Nivolumab?

Nivolumab face parte din categoria medicamentelor imuno-oncologice, fiind un blocant al PD-1.

Pacienții care au primit terapia cu nivolumab au prezentat o supraviețuire generală de 12.2 luni, față de 9.4 luni în cazul pacienților care au primit docetaxel (standardul de tratament în acest moment). 

VIDEO aici.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel