Demitere fulger din Primărie. Consilierul primarului, legături cu interlopii

Scandal uriaș în Primăria municipiului Botoșani. Primarul Ovidiu Portariuc a luat o decizie radicală din SUA. 

Noul consilier din Primăria Botoșani, Sorin Mihail Rîznic, a fost demis. Primarul orașului Botoșani, Ovidiu Portariuc, aflat în SUA, a aflat stupefiat de implicarea noului său consilier în dosarul Cordunenilor, celebrul clan de interlopi alături de care a fost trimis în judecată în anul 2010. Sorin Mihail Rîznic se ocupa în primărie de Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa. 

"În momentul angajării, dl Râznic mi-a ascuns problemele sale cu justiția, știind probabil că integritatea reprezintă o condiție obligatorie pentru cei care lucrează cu mine. Nu sunt eu în măsură să stabilesc dacă dânsul e vinovat sau nu. Asta va decide judecătorul, când se va termina procesul. Dar e foarte grav că mi-a ascuns acest lucru în momentul angajării. Este inacceptabil și nu voi tolera astfel de lucruri la niciun alt angajat al Primăriei", a declarat Ovidiu Portariuc, pentru Botoșăneanul. Ovidiu Portariuc a mai spus că eliminarea corupției din Primăriei este unul din obiectivele principale pe care și le-a asumat și că nu va accepta ca asupra celor din jurul său să planeze suspiciuni de încălcare a legii.

Sorin Mihail Rîznic controla o firmă de intermedieri financiare, SC European Advisor Services SRL. Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată în arest preventiv alături de alte 27 de persoane, în 2010, pentru că "ar fi fabricat acte" prin care membrii clanului Cordunenilor să obțină credite. Consilierul din primărie a fost acuzat de infracțiuni de sprijinire a unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la înșelătorie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel