Defrișări ilegale. Iohannis: Datele sunt de speriat!

Defrișări - Fotografie cu rol ilustrativ
Defrișări - Fotografie cu rol ilustrativ

Klaus Iohannis a declarat, joi, într-o conferință de presă, că una dintre preocupările sale este legată și de tăierile ilegale de copaci din România.

Defrișările au făcut prăpăd în pădurile din România, fapt remarcat și de președintele Klaus Iohannis:

”Personal, îmi doresc să mă implic foarte mult, pentru ca aceste tăieri ilegale să fie stopate. Este nevoie de politici solide și măsuri ferme. Datele, ca să spun așa, sunt de speriat. O cantitate egală de lemn ca cea care se taie legal se taie și ilegal. Ori asta trebuie să înceteze! Ministrul Mediului a venit cu câteva propuneri care pot fi transformate în legislație, alte propuneri care pot îmbunătăți în termen scurt situația pot veni prin Ordin al ministrului. Aceste soluții nu se pun în discuție în CSAT”, a susținut Klaus Iohannis.

Aceste măsuri ferme, clare vor veni nu numai în beneficiul pădurii și al naturii din România, ci și al bugetului național. Fiindcă, vă dați seama, că dacă se defrișează ilegal jumătate din masa lemnoasă care se taie într-un an în România, această masă lemnoasă nu aduce niciun beneficiu la buget, ori asta este inadmisibil”, a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel