Deficit bugetar. Cristian Socol: I-am prins cu minciuna

Cristian Socol afirmă că "deficitul bugetar efectiv cash nu va depăși 3,7% din PIB în acest an".

"Am prins cu minciuna. Deficitul bugetar efectiv cash nu va depăși 3,7% din PIB in acest an. Nici vorba de 4.4% din PIB asa cum este anuntat oficial. Nu mai spun că pe metodologie ESA deficitul bugetar poate fi mentinut mai jos de 3% din PIB prin activarea clauzei de reforme structurale pe pensiile private si scoaterea din calcul a cheltuielilor de inzestrare militara care se vor inregistra pe ESA atunci cand se va face recepția lor.

De unde stim că se va atinge 3.7% si nu 4.4% din PIB? E simplu, din Anexa 3 de la Legea pv plafoanele unde MFP arată că deficitul bugetar structural in acest an va fi de 3,7% din PIB. Tinând cont că România are în acest an un output gap aproape de zero, aceasta înseamna că deficitul bugetar ciclic este aproape de zero, deci deficiutl bugetar efectiv = deficit bugetar structural...", a scris Cristian Socol pe Facebook.

"Deficitul bugetar efectiv nu va depăși în acest an 3,7% din PIB"

"Deficitul bugetar efectiv nu va depăși în acest an 3,7% din PIB, cu toate cheltuielile discretionare umflate la rectificare (3,7 mld lei rambursari de TVA fara rectificari, 0,3 mld lei despagubiri ANRP, 0,65 mld lei fonduri de rezerva, 1,8 mld lei plata facturi PNDL fără verificări s.a.m.d) și cu tot dezmățul pe cheltuieli din administratia centrala si locala de pe ultima suta de metri în acest an. La Venituri zero actiuni, zero colectare suplimentară", susţine Cristian Socol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel