Declarații cutremurătoare despre violurile din Piața Tahrir

piata tahrir
piata tahrir

Când șeful armatei a anunțat plecarea forțată a președintelui egiptean Mohamed Morsi, protestele violente din Piața Tahrir s-au transformat în carnaval. În mulțimea de oameni care petreceau, femeile erau agresate sexual. The Guardian scrie că 80 de femei au fost agresate sexual și chiar violate într-o singură zi. În total au fost 169 de acuzații de agresiune sexuală. 

Avocata pentru drepturile femeii Soraya Bahgat a explicat că Egiptul este plin de hărțuiri sexuale și oamenii s-au desensibilizat cu privire la acest subiect. Ea explică că, în timpul protestelor din Tahrir, bărbații au înconjurat femeile singure și au început să le smulgă hainele până când au rămas dezbrăcate. Unele femei au fost violate.

Cercul iadului. Unde sunt bărbații din Egipt?

O femeie care a participat la protestele din Piața Tahrir a povestit experiența prin care a trecut: "Deodată, eram în mijloc, înconjurată de sute de bărbați într-un cerc care devenea din ce în ce mai mic în jurul meu". Ea a adăugat "În același timp ei mă atingeau peste tot și erau atât de multe mâini sub cămașa mea și în panatalonii mei".

"L-am numit cercul iadului" a spus avocata Bahgat, care a scăpat din mijlocul unui atac al bărbaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel