Declarația unică se MODIFICĂ. Ce va include

Declarația unică se va modifica va fi modificată, iar depunerea ei se va face până în martie.

Declarația unică va fi modificată și va include veniturile din tranzacționarea criptomonedelor, iar depunerea ei se va face până pe 16 martie, conform Agerpres.

„Suntem în al treilea an de declarare a veniturilor prin prisma unui formular consolidat care a suferit de-a lungul acestor ani modificări mai mult de format. Va suferi modificări şi, în curând, veniturile din tranzacționarea criptomonedelor vor trebui declarate prin prisma acestui formular. Restul modificărilor sunt mai mult de formă, nimic material. Ce vreau să rețineți vizavi de declarația unică este că termenul de depunere a formularului este 16 martie 2020. Nu avem nicio informație cu privire la prelungirea termenului aşa cum s-a întâmplat în anii precedenți. Data de 16 martie 2020 este şi termen de plată a impozitului pe venit pentru anul 2019 şi a contribuției sociale de sănătate sau a contribuției la pensie pentru anul 2019. De vreo doi ani nu mai avem decizie de impunere. Deci vă rog frumos nu așteptați deciziile prin poștă pentru că nu o să vină", a spus Corina Mîndoiu, Partener Asociat, Departamentul Impozit pe Venit şi Contribuții Sociale, EY România.

Așteptarea zilei de 16 martie pentru depunere, nerecomandată

Ea a explicat că se aplică principiul autoimpunerii, în sensul în care contribuabilul își calculează singur taxele veniturilor, caută contul și le plătește tot el.

Spațiul Privat Virtual se poate bloca pe 16 martie, așadar reprezentanții firmei de consultanță le recomandă contribuabililor să nu aștepte până în primăvară pentru depunerea declarației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel