Decizie comună pentru un nou brand al Mării Negre. Surprize pentru turiști

Bogdan Cotigă / 14 iun 2018 / 16:52 Salveaza PDF Comentarii
poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Miniştrii Turismului din statele membre ale Organizaţiei Cooperării Economice a Marii Negre (OCEMN), printre care și România, au adoptat joi o declaraţie în vederea creării unui brand turistic comun al Mării Negre şi dezvoltarea turismul de croazieră.

Declaraţia adoptată la reuniunea ministerială care a aut loc la Varna prevede că statele membre OCEMN vor colabora pentru punerea la punct a unor rute culturale şi circuite de croaziere comune în Marea Neagră. În cadrul declaraţiei, statele OCEMN au convenit deja că rutele vor include doar zonele în care nu au loc conflicte.

Vor să regleze regimul vizelor

Ministrul Turismului bulgar, Nikolina Angelkova, a precizat, de asemenea, că doar locurile care se află pe lista monumentelor culturale UNESCO vor fi incluse. În fiecare an, ţările din OCEMN primesc 119 milioane turişti străini. Secretarul general al OCEMN, Michael Christides, a subliniat că se va pune accentul pe atragerea turiştilor şi creşterea investiţiilor în industrie. La rândul său, secretarul general al Adunării Parlamentare a OCEMN, Asaf Hajiyev, a apreciat că regimul vizelor provoacă întârzieri în cazul vizitelor spre Bulgaria şi a recomandat că astfel de documente să fie eliberate la sosirea pe aeroport. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23