EXCLUSIV  DECIZIA zilei cu PENSIILE. Chirieac, PRONOSTIC: Avem o situație foarte complicată

Analistul Bogdan Chirieac a fost întrebat care e măsura ce ar trebuit până acum să fie pusă în aplicare de Guvernul Orban în vederea relansării economiei. 

„O măsură fundamentală, indiferent de alegeri: să stea la masă cu toate partidele politice parlamentare din țara aceasta. Și, împreună, să găsească soluții”, a spus Bogdan Chirieac.

„Ce se întâmplă astăzi în România nu poate fi rezolvat de un singur partid sau doar de un Guvern. Ce se întâmplă azi în România poate fi rezolvat numai împreună, cu partidele politice, cu Banca Națională a României, cu oamenii de afaceri, și români și străini, deoarece și corporațiile au interes să le meargă bine în țara noastră. Împreună, să găsească soluții! Sigur că pot fi interese divergente la un moment dat. Aici e marea iscusință a oricărui Guvern: să armonizeze aceste interese”, a explicat Bogdan Chirieac.

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor

Plenul Parlamentului se va reuni marţi pentru dezbaterea proiectelor privind rectificarea bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe acest an, care includ amendamentul PSD referitor la creşterea punctului de pensie cu 40%.

„Astăzi, în Parlament, ar trebui să se discute majorarea pensiilor cu 40 la sută, așa cum era trecut în Legea bugetului, și nu cu 14 la sută, cum a hotărât Guvernul. Probabil că se va decide amânarea acestui vot pentru săptâmâna viitoare, tocmai pentru a nu fi acuzat direct PSD că încearcă influențarea votului de duminică. Deci, avem o situație politică foarte complicată, suprapusă pe situația economică. Până la urmă, lucrurile trebuie tratate rațional”, a spus Bogdan Chirieac. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii „Upgrade Romania – PLANUL DE REPORNIRE A ECONOMIEI LA 6 LUNI DE CRIZĂ PANDEMICĂ“, eveniment organizat, marți, 22 septembrie, de trustul de presă DC Media Group, din care fac DCNews TV, DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora şi DefenseRomania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel