Debitul Dunării la intrarea în ţară, evoluţie în ianuarie

Debitul Dunării, la intrarea în ţară, va creşte până la 8.000 mc/s, în perioada următoare, anunţă INHGA.

Debitul Dunării, la intrarea în ţară, se anunţă în creştere în următoarea săptămână, până la 8.000 de mc/s, cu aproape 3.000 mc/s peste media multianuală a lunii ianuarie, arată prognoza de medie durată publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Conform hidrologilor, până pe 13 ianuarie, ora 7:00, în aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în general în creştere, cu excepţia primei părţi a intervalului de prognoză, când vor fi relativ staţionare cu tendinţă de scădere uşoară pe sectoarele Bechet - Corabia şi Isaccea - Tulcea.

Debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere, în perioada următoare, până la valoarea de 8.000 mc/s, peste media multianuală a lunii ianuarie (4.950 mc/s). În ceea ce priveşte prognoza pe râurile din ţară, INHGA precizează că, în intervalul 7 - 13 ianuarie, debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare, cu tendinţă de uşoară creştere, în special pe râurile din zonele de munte, din cauza precipitaţiilor slabe prevăzute şi a cedării apei din stratul de zăpadă.

De asemenea, sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri din nordul, vestul, nord-vestul şi centrul ţării ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă şi precipitaţiilor, în general slabe cantitativ, prognozate. Potrivit sursei citate, formaţiunile de gheaţă prezente în bazinele superioare ale unor râuri din nordul şi centrul ţării vor fi în restrângere, diminuare şi eliminare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel