De ce unele persoane preferă cafeaua amară și ciocolata neagră

Cafea / Foto Pexels
Cafea / Foto Pexels

Preferi cafeaua amară? Atunci, probabil că îți place ciocolata neagră, amară, potrivit unor noi cercetări care identifică o bază genetică pentru aceste preferințe.

Cafeaua fără zahăr și ciocolata neagră conțin un număr mare de antioxidanți, poate chiar mai mulți decât majoritatea alimentelor. Antioxidanții împiedică acțiunea radicalilor liberi și daunele oxidative asupra celulelor, informează CNN, citând un studiu.

Marilyn Cornelis, profesor asociat de medicină preventivă la Northwestern University Feinberg School of Medicine, alături de echipa sa, a descoperit că o variantă genetică poate contribui la motivul pentru care unii oameni beau mai multe cești de cafea pe zi, în timp ce alții nu.

„Oamenii cu aceste gene metabolizează cofeina mai repede, astfel încât efectele stimulatoare dispar mai repede și au nevoie să bea din ce în ce mai multă cafea”, a explicat Marilyn Cornelis, potrivit sursei citate.

Cafeaua scade riscul de apariție a anumitor boli, inclusiv Parkinson

Studiile arată că, în cantități moderate – între 3 și 5 căni pe zi –, cafeaua neagră scade riscul de apariție a anumitor boli, inclusiv Parkinson, boli de inimă, diabet de tip 2 și mai multe tipuri de cancer. Este posibil ca aceste beneficii să fie mai pronunțate dacă cafeaua nu conține lapte, zaharuri sau alte ingrediente pe care tindem să le adăugăm.

„Există tot mai multe dovezi care sugerează un impact benefic al consumului de cafea asupra sănătății. Dar, citind printre rânduri, oricine sfătuiește pe cineva să consume cafea se referă, de obicei, la cea neagră din cauza diferenței dintre consumul de cafea neagră și cafea cu lapte și zahăr”, a spus Mărilyn Cornelis, profesor asociat de medicină preventivă la Northwestern University Feinberg School of Medicine.

Diferența dintre cafeaua neagră și cea îndulcită

Beneficiile pot fi mai mari dacă cafeaua nu conține lapte, zahăr și alte arome pe care tindem să le adăugăm.

Ciocolata neagră conține puțină cofeină, dar mult mai mult dintr-un compus numit teobromină, un cunoscut stimulent al sistemului nervos, la fel ca în cazul cofeinei. Dar mai mult nu este mai bine când vine vorba de teobromină, arată studiile – dozele mai mari pot crește ritmul cardiac și pot afecta starea de spirit.

Ciocolata neagră este, de asemenea, plină de calorii, așa că un consum redus este benefic pentru talie. Cu toate acestea, studiile arată că până și o bucățică mică de ciocolată neagră pe zi poate contribui la sănătatea inimii și poate reduce riscul de diabet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel